Vrijstaande bungalow net buiten Biarritz

Gekocht als een bijna-bouwval, omgetoverd tot een bungalow vol 
joie de vivre: Constance en Dorian realiseerden in acht jaar tijd het huis 
van hun dromen, gelegen tussen stad en zee.

waar: Biarritz, Frankrijk
bewoner(s): Constance en Dorian
soort huis: Vrijstaande bungalow
soort bouw: Bestaande bouw
woonoppervlakte: 150 m²
trefwoorden: vrijstaande woning, groot wonen, slaapkamer-binnenkijken

Bijna-bouwval

Drie muren. Dat is het enige wat overbleef van het huis waar Constance en Dorian in 2006 tegenaan liepen. Dorian: ‘Gebouwd in de jaren veertig, om uiteindelijk aan zijn lot overgelaten te worden. Het verkeerde in een verschrikkelijke staat en het was meteen duidelijk dat we de hele boel zouden moeten afbreken en weer opbouwen. Gelukkig was het dak wel oké. Dachten we. Eenmaal aan het slopen, bleek ook dát eraan te moeten geloven. Maar wat wel helemaal goed was, was de locatie van het huis: een rustige omgeving buiten Biarritz, vlak bij de stranden. Die geweldige plek, daar deden we het voor.’

Hier en daar een pastelletje

Zo oogverblindend wit als de huizen in Griekenland, zo wit had Constance ook haar nieuwe huis voor ogen. ‘Iedere lente opnieuw wit ik de buitenmuren, ik ben dol op dat stralende effect.’ Ook binnen is het helderwit wat de klok slaat, aangevuld met de kleuren van de robuuste basismaterialen die werden gebruikt: grijs beton ciré voor de vloeren, zwart staal voor de enorme kozijnen. De stalen steunbalk die op de plaats kwam van een gesloopte muur is wit geverfd, maar draagt – vol in het zicht – wel bij aan het stoere karakter van het huis. Net als het stukje bakstenen muur achter de houtkachel, een herinnering aan het oude huis. De natuurlijke lichte houtkleuren van meubels en accessoires geven het interieur zijn warmte en ietwat Scandinavische look en feel, samen met talloze vachtjes en vachten, vloerkleden en mooie stoffen als oud linnen en kant. Hier en daar matcht een pastelkleurtje perfect met de jaren-vijftig-en seventies-spullen die een retro-sfeer leggen over de inrichting met kringloopvondsten, familiestukken en zelfgemaakte items.

Shoppen in de stijl van

In de stijl van Constance en Dorian

Bron: vtwonen september 2015 | Fotografie Julien Fernandez | Tekst Amandie berthon / amandinejules.com

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 16 oktober 2015 om 14:11

Wat een ongelofelijk getruttel

>

Anoniem op 31 augustus 2015 om 08:54

in een woord: GEWELDIG!

>

Anoniem op 23 augustus 2015 om 19:24

Onze dochter is he-le-maal verliefd op het zelfgemaakte hoge bed met schuiflades (bed van Jouan)! Dit is precies het bed dat zij al heel lang zo graag wil! Is het voor jullie mogelijk een werkbeschrijving te achterhalen? Of kan ik zelf iemand anders benaderen? Weten jullie van welk hout het is gemaakt? Jullie zouden ons er erg blij mee maken.

>

Anoniem op 24 augustus 2015 om 08:31

Beste Leonie, helaas hebben wij deze werkbeschrijvingen niet in ons archief. Je kunt het misschien wel bij de bewoners navragen. Constance is mede-eigenaar van pop-up boetiek Caravane Gallery. Misschien kun je haar eens benaderen via: www.facebook.com/caravanegallery.bayonne. Succes!

Shop suggesties

Inspiratie suggesties