Verbouwde boerderij in Afferden

Al bij de eerste stap binnen wisten de bewoners het. Alles klopte: de locatie in het mooie Land van Maas en Waal, de stoere, originele constructiebalken en het vertrouwde gevoel bij het openen van de eeuwenoude boerderijdeur. Met een naturel, stoere en Scandinavische woonsmaak is het een perfect sober-als-de-natuur-huis geworden.

Een sober-als-de-natuur-verbouwde-boerderij

Rosemarijn: ‘De ziel die het pand uitstraalde raakte ons meteen. Ik neem veel beslissingen op basis van mijn intuïtie en dit voelde duidelijk goed. Het huis was het klassieke voorbeeld van een opknapper, maar constructief sterk, het vrije uitzicht en de tuin met boomgaard en weiland eromheen was geweldig.’ Het ideale beeld voor het droomhuis voor haar jonge gezin zat al langer in het hoofd van Rosemarijn. Het is dan ook een uitgemaakte zaak zodra ze de boerderij kopen: het gebruik van underlayment. Een puur en licht materiaal. ‘Ook het formaat speelde een rol. Het is landelijk, maar ook warm en industrieel. En het allerbelangrijkste: het past op een respectvolle manier bij de leeftijd van het huis. Met de stoere platen wilde ik ook voorkomen dat het té landelijk zou worden.’ De opknapbeurt begint boven. Waar dekens voor de ramen de kou buiten moeten houden. Om het leefbaar te maken breken ze als eerste alles open om een verbinding te maken met het achterhuis en de hooizolder. Op zoek naar een vloer voor de slaapkamers kiest Rosemarijn voor underlayment. Niet alleen mooi en praktisch, ook budgetvriendelijk. ‘Omdat ik binnen ons budget zo veel mogelijk wilde realiseren, was de keuze snel gemaakt. Het is stoerder en unieker dan ‘gewone’ houten planken.’

Bron: vtwonen oktober 2013 | Fotografie: Margriet Hoekstra | Productie en styling: Barbara Natzijl | Huis: Skattejakt

nog meer: binnenkijken