vtwonen

Tussenwoning in Den Haag

Zoals Saar Manche haar illustraties maakt, richt ze ook haar huis in: een zorgvuldige compositie in rustige kleuren, met mooie leegtes.

waar: Den Haag
bewoner(s): Saar en Freek
soort huis: Tussenwoning uit 1903
soort bouw: Bestaande bouw
woonoppervlakte: 140 m²
trefwoorden: woonkamer, kinderkamer binnenkijken, bestaande bouw, 100 tot 150 m2, gezinshuis, wonen in de stad


Shop hier in de stijl van Saar en Freek.

Liefde voor en-suite-kamers

Bij de eerste bezichtiging van deze tussenwoning vallen Saar en Freek meteen voor de en-suite-kamers met hun glas-in-looddeuren en mooie hoge plafonds, het royaal binnenstromende ‘bijna Scandinavische’ licht, de grote stadstuin én de unieke bouw van het huis. 
Op een deel van de benedenwoning staat een 
zogenaamde tussenbouw: drie verdiepingen, ieder half zo groot als de parterre. Op de eerste verdieping van ‘De Toren’ – zoals Saar dit deel van het huis noemt – realiseerde het stel een badkamer, op de tweede en derde huizen de slaapkamers van de twee
 oudste kinderen.

Licht en rustig

In haar werk mengt Saar altijd een toefje raw umber door de verf, waardoor de mooi vergrijsde kleuren ontstaan die je hier en daar ook terugziet in het interieur. Donkerblauw is een favoriet, net als groen, pale pink en de tinten van hout. Maar de basis in huis is wit. ‘Ik houd van een licht, rustig huis, van transparantie. Maar toen we hier kwamen was het echt seventies, met een bruin-eigeel-terracotta kleurenpalet, granol wanden en verlaagde schrotenplafonds. In een maand tijd hebben we de originele plafonds weer blootgelegd en alles strak gestuukt en geverfd. Ook hebben we toen de originele houten ondervloeren opgetild om ze te isoleren.’ Drie jaar later wordt de badkamer gebouwd en de oude keuken vervangen door een op maat gemaakte keuken van eiken en beton.

Bron: vtwonen 1-2016 | Fotografie Louis Lemaire (insidehomepage.com) | Styling Susanne Kennedy | Tekst Liselotte Flu, Monique van der Pauw

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties