vtwonen

Stadsappartement in Kopenhagen

Wat krijg je als je een stilist en een meubel-maker met buitenhuis-ambities vrij spel geeft in een stadsappartement in Kopenhagen? Een proeftuin waarin ze al hun nieuwe ideeën testen.

Verliefd op hout

Er zijn maar weinig mensen die op het idee komen de muren van hun woonkamer van vloer tot plafond met hout te betimmeren. 
Het idee alleen al om zo’n mikmak aan planken naar drie hoog te moeten sjouwen. Krista en Jeppe zijn van die types die niet alleen op originele ideeën komen, maar ze vervolgens uitvoeren ook.

Krista: ‘Ik had er al eerder over nagedacht en toen Jeppe bij mij introk en met precies hetzelfde idee op de proppen kwam, hebben 
we meteen de handen uit de mouwen gestoken. De houten muren hebben de woonkamer een heel nieuw gezicht gegeven. Plus de nodige samenhang. En het ruikt ook zo lekker! We dromen ervan op een dag midden in de natuur te gaan wonen. Deze muren geven alvast het gevoel dat we in een knus huisje in het bos zitten.’

Shoppen in de stijl van

Stijl interieur shoppen binnenkijker

Dekbedovertrek van Mae Engelgeer, eettafel van LaForma, vaas grijs van Braxton, vaas aardewerk van Bloomingville, hanglamp van Dyberg Larsen, vloerlamp van Mica Decorations,  stoel van Universo Positivo, spiegel van Umbra.

Bron: vtwonen juli 2015 | Fotografie Tia Borgsmidt | Styling Mette Helena Rasmussen | Tekst Mette Kirstine Brinch

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Hennie op 8 oktober 2015 om 22:37

Prachtige kapstok. Wat is het merk en waar evt. te koop?

>

vtwonen op 12 oktober 2015 om 09:47

Hoi Hennie, helaas kunnen we je niet vertellen waar deze kapstok vandaan komt. Het is een kringloopvondst. Misschien vind je er met goed ook zelf eentje in een kringloopwinkel :) Succes!

>

Sarah op 8 oktober 2015 om 22:05

Is de eettafel ook van Hay? Supertof!

>

vtwonen op 12 oktober 2015 om 09:50

Hoi Sarah, de tafel is zelf gemaakt. Mooi hè! Het lijkt zo wel een set van Hay, maar stiekem is dat het niet. De tafel is gemaakt van een eikenhouten tafelblad op een frame van zwart geverfd hout.

>

Marga Velders op 8 oktober 2015 om 20:13

Prachtig! Licht, fris en warm kan samen.

>

Femke op 29 juni 2015 om 20:54

Ik sluit me aan bij Doortje! En volgens mij zijn Krista en Jeppe ook goed met naald&draad. Ik herken in hun dekbed stukken van een Ikea dekbedovertrek dat ik ook al heel veel jaren met veel plezier gebruik. Mijn dekbedovertrek begint nu echt te slijten, dus ik weet hoe ik hem een tweede leven ga geven :)

>

Eveline op 28 juni 2015 om 14:19

Die stoeltjes!!! (Aan de keukentafel, combi hout met zwarte stof). Wat is het merk en waar zijn ze verkrijgbaar?

>

Doortje op 23 juni 2015 om 12:00

Leuke inrichting! Mijn oog viel o.a. op het mooie behang achter de kapstok in de hal. Zou ik mogen weten waar dat vandaan komt?

>

vtwonen op 24 juni 2015 om 10:03

Beste Doortje, de bewoners hebben dit behang gevonden bij retrovilla.dk:http://retrovilla.dk/cms/ De precieze naam van het behang hebben we helaas niet.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties