WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nieuwbouwhuis in Leidschendam

In dit nieuwbouwhuis is het licht en ruimtelijk met robuuste elementen, want zo zeggen de bewoners: ‘van licht word je blij.’ De uitstraling is fris en strak.

Nieuwbouwhuis in Leidschendam

Dertig identieke huizen in een nieuwbouwwijk in Leidschendam. Alle dertig met een karakteristiek jaren 30 uiterlijk. Maar in tegenstelling tot de buitenkant is het interieur van het huis van Gaby en Richard licht, strak en fris. Geen glas-in-lood te bekennen. Wel veel wit en verrassend sfeervol. Gaby: ‘Ons nieuwe huis moest vooral licht worden, dat was ons uitgangspunt, daarom hebben we overal grote ramen laten plaatsen en een lichtstraat gebruikt. De bouw duurde twee jaar en in die tijd konden wij nadenken hoe we de ruimte zo optimaal mogelijk konden benutten. 
Richard en ik hebben al 25 jaar een relatie en zitten altijd op een lijn, maar in dit huis moest hij even schakelen naar het idee van een strakker interieur. Ik wilde de basis simpel houden met wit als hoofdkleur. Ik word onrustig van kleur op de muur terwijl Richard erg van kleur houdt. Wij zijn een kleurrijk gezin, dus de kleur zit vanzelf al in huis.’ Richard vult aan: ‘Ik heb gemerkt dat kleur sowieso het huis binnensluipt met de tekeningen van de kinderen in de keuken, met de maskers die we de afgelopen vakantie in Guatemala hebben gekocht. Ook de kamers van de kinderen hebben een fris kleurig behang gekregen. Je kunt een huis bouwen, maar geen thuis. Daar gaan wat jaartjes overheen.’

Bron: vtwonen november 2011 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: binnenkijken