vtwonen

Nieuwbouwappartement in Amsterdam

Een mix en match van stijlen, periodes, kleuren, vormen en texturen in een rustige basis vind je terug in dit nieuwbouwappartement. Dat spullen een verhaal in zich hebben, is essentieel voor de bewoners.

naam: Bernardine en Vincent
bewoner(s): Bernardine en Vincent
soort huis: nieuwbouwappartement
soort bouw: nieuwbouw
woonoppervlakte: 140 m²
trefwoorden: bed, hanglampen, lijst, woonkamer, kinderkamer binnenkijken, beneden en boven

Nieuwbouwappartement in Amsterdam

Bernardine: ‘Mijn herinneringen gaan via mijn spullen. Bij alles wat ik heb, van kitsch tot kunst, hoort een verhaal. Het meest kitscherige? Dat is een oud vaasje met roosjes waar Dees op een dag – ze was toen zes denk ik – mee thuiskwam. Ze had het bij de vuilnis gevonden en speciaal voor mij meegenomen: ‘Ik dacht aan jou, mama.’ Het meest museaal waardevol is een schilderij van Mathieu Meijers, maar dat wil niet zeggen dat het daarom voor mij persoonlijk het meest waardevol is. Het gaat om het verhaal dat ergens achter zit, de lol van iets, dat het gevonden, geruild of op een bijzonder moment gekocht is, de associatie die je ermee hebt.’

Beleving van de ruimte

‘Ik houd van spullen, maar ook van rust. Ik ben nogal chaotisch en word snel beïnvloed door dingen die om me heen gebeuren. Daarom ben ik altijd bezig om te kijken hoe je rust kunt creëren. Ik vind de beleving van een ruimte belangrijk, die moet optimaal zijn. Het is een onderwerp waar ik tijdens mijn studie aan de Design Academy al mee bezig was en nu in mijn werk nog steeds. Of ik nu een expositie inricht of een woonruimte indeel, ik kijk altijd hoe ik een ruimte naar mijn hand kan zetten waardoor de bezoeker of bewoner die ruimte zo prettig mogelijk ervaart. Dit huis is nieuwbouw en nieuwbouw kenmerkt zich door het ontbreken van kasten, dus daar ben ik hier mee aan de slag gegaan. Door kasten op maat te laten maken worden ze onderdeel van de architectuur van de ruimte. En dat betekent rust.’

Bron: vtwonen maart 2014 | Fotografie: Anna de Leeuw | Styling: Sjoukje de Vries

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

vtwonen op 14 april 2014 om 08:32

Hi Dominiek, de grote teakhouten tafel is een ontwerp van Piet Hein Eek. Een soort gelijke houten tafel is Monaco, kun je bekijken bij www.tafelstore.nl. Succes!

>

Dominiek op 11 april 2014 om 10:47

Super stoere eettafel. Is deze tafel een tafel uit een bestaande collectie?

>

V op 2 maart 2014 om 14:55

De kandelaar was van Ikea maar is niet meer leverbaar

>

Ans op 1 maart 2014 om 14:12

Ik mis levendigheid, en een mooie grote plant. Wat meer kleur mag ook....

>

Helga op 28 februari 2014 om 08:11

Ik ben op zoek naar zulke zwarte kandelaartjes zoals opd e tafel. iemand een idee waar ik ze kan vinden? Liefst een webshop die ook in België levert.

>

Helga op 25 februari 2014 om 07:52

Wat een leuk interieur! En nog een vraagje: waar kan ik dat zwarte kandelaartje van op de tafel vinden?

Shop suggesties

Inspiratie suggesties