kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nieuwbouw eengezinswoning in Assendelft

Het interieur van de bewoners van dit zeekleurige huis is rustgevend, zonder minimalistisch te zijn. Een liefde voor vintage, retro cartoons en accessoires in koele watertinten geeft dit nieuwbouwhuis volop karakter.

Onweerstaanbare juweeltjes in eengezinswoning

Omdat Majela en Sidney in een huurhuis wonen, wilden ze niet een dure keuken plaatsen. ‘Er zat zo’n standaard keukenblok in. Mijn schoonvader, oud-timmerman, heeft de keuken vergroot door extra kastjes te plaatsen. Ik vind het leuk dat het niet heel strak is, maar juist een mix van stijlen: onze keuken is uniek en gezellig.’ De inrichting van het huis was een groeiproces. ‘Je begint met je oude meubels en langzaam maar zeker gaan er spullen weg en komen er nieuwe bij. Wij zouden nooit in één keer een compleet nieuw interieur kopen. Je stijl verandert mee met elke levensfase. Alles wat hier staat, vinden we op dit moment in ons leven mooi.

Hoewel ik niet één bepaalde woonstijl nastreef, heb ik een grote liefde voor vintage. Het is niet standaard en altijd uniek. Ik werk bij een groothandel in oude, verweerde en gerecyclede meubels, dus daar vind ik af en toe juweeltjes die ik niet kan weerstaan. Regelmatig ga ik met een vriendin naar een rommelmarkt of kringloopwinkel. Dan speur ik naar dat ene leuke vaasje of een bijzondere lamp. Die zoektocht werkt haast meditatief.’ Opvallend zijn de Mighty Muggs figuren en grafische cartoons her en der in de woonkamer; een verzameling van Sidney. ‘De retrostijl combineert perfect met de vintage meubels. Juist die persoonlijke elementen geven je interieur karakter. Een huis moet leefbaar zijn: 
uiteindelijk gaat het erom dat wij ons allemaal lekker voelen in ons huis.’

Bron: vtwonen februari 2014 | Fotografie & Styling Souraya Hassan – Binti-home

nog meer: binnenkijken