Gerenoveerde dijkwoning in De Kwakel

Een hokkerige jaren 20-woning met schuur, alleen bereikbaar per pontje. Waterliefhebbers Cindy en Stephan maakten er hun ideale leefhuis van. 
Maar dat betekende wel: muren doorbreken en opnieuw beginnen!

Plek aan het water

Toen Cindy en Stephan samen op zoek gingen naar een huis, leek een plek aan het water hen allebei mooi. Stephan had al een bootje, Cindy 
ervaring in een tijdelijk huisje op een eilandje in de Vinkeveense plassen. Toch moest Stephan wel even nadenken toen ze de woning voor het eerst bekeken. Een huis waar je met een pontje heen moet? Cindy had direct een plan: breek de muren door, verbind de schuur met het huis en maak er een grote, lichte woonruimte van. Daar ging Stephans aannemershart
 sneller van kloppen: dát wilde hij wel uitvoeren.

Verhuizen per pontje

De verbouwingsklus werd gecompliceerd door het water. Alles moest met het pontje worden vervoerd. ‘Dus óók het puin, dat eerst in de tuin kwam, dan op de pont moest en dan verder moest worden afgevoerd. Dat ging wat langzamer dan bij een gewoon huis.’ Vooral ook omdat ze geen lichte materialen kozen: er moesten zware balken en een stalen trap komen, die de spil van het huis zou vormen. En precies weten wat je wilt is prettig, maar kan ook lastig zijn. Want vindt zo’n trap maar eens! Ze vroegen een bevriende handelaar om op zoek te gaan in Frankrijk. ‘Ondertussen moest de bouw doorgaan. Dat werd wel even spannend. Gelukkig vonden we op tijd een trap, maar toen hij kwam, bleek hij veel te lang te zijn. Er moest een meter af. Maar de helling moet wel kloppen en de traptreden moeten wel recht staan, dus inkorten ging zomaar niet. De oplossing: een extra tussenplateau.’

Shoppen in de stijl van

stijl van Stephan en Cindy landelijk

Bron: vtwonen binnenkijk special 2015 | Fotografie Hans Mossel | Styling Sabine Burkunk | | Tekst Linda Sigmond

nog meer: binnenkijken