vtwonen

Drie verdiepingen appartement in Amsterdam-West

Die bouwval in Amsterdam-West opknappen was een ding, maar net zo’n avontuur: welk interieur past bij ons? Rick en Linsey verwelkomden met een mix van robuuste fabrieksitems en nieuwe spullen hun eigen woonstijl. 
En meteen ook een woonwinkel.

naam: Rick en Linsey
waar: Amsterdam-West
bewoner(s): Rick en Linsey
soort huis: Drie verdiepingen appartement
soort bouw: Bestaande bouw
woonoppervlakte: 130 m²
trefwoorden: bestaande bouw, 100 tot 150 m2, doe het zelf

Wonen in een ‘kasteel’ in Amsterdam-West

‘Als ik van boven langs de trappen naar beneden kijk, voelt het alsof ik 
in een kasteel woon’, prijst Rick zich gelukkig met zijn appartement. 
‘Als we thuiskomen, is het alsof we warm worden omhelsd.’ Linsey: 
‘Interieur is belangrijk voor ons. Iedere etage geeft veel plezier. We hebben het vanaf nul zelf kunnen opbouwen, alles is naar wens. Met een luxe keuken, nette badkamer, een comfortabel dakterras en een doordacht interieur. Voor de inrichting maakten we één afspraak: er komt niets in wat we niet mooi vinden. Veel prullaria uit ons oude huis ging dus weg. Gelukkig zijn we het vaak snel eens. Omdat we al lang samen zijn, hebben we gelijktijdig een identieke smaak ontwikkeld. Dat werd duidelijk toen we dit huis vanaf nul konden opbouwen en we een eigen woonstijl voor onszelf gingen definiëren.’

Klusbord: taken verdelen

Alles ging eruit. Ieder wandje, plus het plafond. Rick: ‘In acht dagen produceerden we zes containers puin. Daarna kon de aannemer gelukkig aan de slag met onze eigen simpele tekeningen, daar is geen architect aan te pas gekomen. Wel waren we er elke dag om zeven uur ’s ochtends bij om kleine klussen te doen. Om kosten te besparen lieten de werkmannen bijvoorbeeld hun troep achter en ruimden wij ’s avonds alles op. De volgende dag konden zij dan weer met een schone lei aan de slag. Op een klusbord schreven de timmerman en elektricien taken die we in het weekend zelf konden doen: bevestig de rest van de gipsplaten op de muur zoals het voorbeeld. Of: breng het isolatiemateriaal tussen de rachels en tengels verder aan. Daardoor hebben we zo 45.000 euro kunnen besparen op de verbouwing.’ Al snel veranderde de badkamer in de eethoek en kwam op de plek van het oude rookkanaal het toilet. De woonkamer kwam op de tweede etage, de grootste. Hier stroomt het licht nu van voor naar achter door. ‘Als we op de bank zitten kunnen we helemaal doorkijken naar het groen van de bomen achter de keuken’, licht Linsey hun keuze toe.

Shoppen in de stijl van

Stijl interieur binnenkijken

Bijzettafel van Zuiver, stoelen van Vitra, kussen geel van De Kussenfabriek, kussen blauw van De Kussenfabriek, vaas van Bloomingville, plantenrek van woood, hanglamp van vtwonen.

Bron: vtwonen maart 2015 | Fotografie Margriethoekstra.nl | Styling & Tekst Barbara Natzijl BoulevardB

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Karin Rietdijk op 31 maart 2016 om 19:23

In het artikel van Rick en Lindsey VT 2015 03 ligt een houten vloer. Waar is deze gekocht en wat voor vloer is dit? Evt. Ook kosten?

>

vtwonen op 1 april 2016 om 08:16

Hoi Karin, we weten helaas niet wat voor vloer in het huis ligt. Wel weten dat de bewoner van dit huis ook de eigenaar van de winkel Brût Amsterdam is. Misschien kun je hem eens persoonlijk benaderen. Hij weet vast welke vloer in huis ligt: info@brutamsterdam.nl Succes!

>

Eileen op 3 november 2015 om 03:45

Any idea who the painter is of that still life in the living room? Thanks!

>

C. veldhuizen op 26 juli 2015 om 13:16

In de VT wonen van maart 2015 zag ik het artikel " Binnen kijken bij Rick en Linsey" . Ik ben erg benieuwd naar de " kleur" en het Type vloer die zij in hun woning hebben liggen. Helaas kan ik dit niet terug vinden in het artikel. Ook op de website kon ik het niet terug vinden. Is er een manier om hier achter te komen?

Met vriendelijke groet,

C. Veldhuizen

>

vtwonen op 29 juli 2015 om 08:41

Beste, we weten helaas niet wat voor vloer in het huis ligt. Wel weten dat de bewoner van dit huis ook de eigenaar van de winkel Brût Amsterdam is. Misschien kun je hem eens persoonlijk benaderen. Hij weet vast welke vloer in huis ligt: info@brutamsterdam.nl Succes!

>

Kahlina op 28 april 2015 om 16:34

What brand is the sofa on the first picture? Thanks :)

>

vtwonen op 29 april 2015 om 08:23

Hi Kahlina, we don't know the exact brand of the sofa. Rick and Linsey bought the sofa at Loods 5: http://www.loods5.nl/ Maybe you can inform there which brand it is. Good luck!

>

Tijn op 13 april 2015 om 21:25

Welke kleur groen hebben jullie gebruikt op de eerste foto? Ben heel benieuwd! Dank!

>

vtwonen op 14 april 2015 om 09:04

Beste Tijn, de kleur die de bewoners hier op de muur hebben gebruikt, is de kleur RAL-kleur 7032, kiezelgrijs. Veel verfplezier.

>

Marloes op 19 maart 2015 om 21:47

Prachtig! Wat voor vloer ligt er in? Ontzettende mooie kleur!

>

vtwonen op 20 maart 2015 om 09:12

Beste Marloes, we weten helaas niet wat voor vloer in het huis ligt. De bewoner van dit huis is ook de eigenaar van de winkel Brût Amsterdam. Misschien kun je hem eens persoonlijk benaderen. Hij weet vast welke vloer in huis ligt: info@brutamsterdam.nl Succes!

>

Caro op 15 maart 2015 om 13:19

Al tijden ben ik opzoek naar zo'n soort bank. Kunnen jullie mij vertellen welke bank dit is?

>

vtwonen op 16 maart 2015 om 08:23

Beste Caro, de bank is van Loods 5. Misschien kun je daar eens informeren van welk merk de bank precies is. Dat kunnen wij je op dit moment helaas niet vertellen.

>

Klaartje Lassaut op 10 maart 2015 om 10:06

Wat een prachtig interieur, I love it!!
Mag ik misschien vragen waar je dat grote schilderij met bloemen hebt gevonden. Ik zoek al een tijdje een groot schilderij voor in onze living. T is romantisch en stoer te gelijk, net wat ik een beetje zoek eigenlijk. Alvast bedankt!

Shop suggesties

Inspiratie suggesties