WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dienstwoning in Amsterdam

Ga er maar aan staan: van een totaal vervallen Amsterdamse bovenwoning een gezellig familiehuis maken. Tamara en Rogier gingen de uitdaging aan deze dienstwoning uit 1903 en… het wonder geschiedde.

 

Een hartje-stad-mét-daglicht-huis

Of hij wát met die gloednieuwe dure eikenvloer wilde doen? Hem zo borstelen en trommelen dat het een jaren oude ondervloer leek, inclusief licht versleten plekken? De ‘vloerenman’ wist even niet waar hij het zoeken moest. Maar zo gauw die ‘versleten’ vloer eenmaal bij Tamara in huis lag, was de beste man overstag: mooi, mooi, mooi! Het is een goed voorbeeld van wat er gebeurt als je een beetje out of the box denkt. En dat is Tamara niet vreemd. Gaat half Amsterdam met een jong gezin de stad uit op zoek naar groen en ruimte, zij verhuisde met man en drie kinderen – de jongste nog maar een paar maanden oud – juist naar hartje stad. Naar de altijd drukke, lawaaiige Haarlemmerdijk. Op één hoog. In een hokkerig krot zonder verwarming en met stokoude elektriciteitsbedrading waar zelfs de elektricien bang van werd.

Tamara: ‘We zijn van scratch begonnen en hebben de hele boel gestript. Zelfs de glas-in-lood en suite deuren die ik zo mooi vond, hebben de nieuwe indeling niet gehaald. Een vriend van ons, die bij ontwerpstudio Deevis werkt, maakte een 3D-tekening en zei: ‘Wil je het licht doorlaten, dan staan die deuren altijd open en zie je ze alsnog niet. Breek liever de muren door.’ Nu ben ik heel blij dat we zijn idee gevolgd hebben. Want wat ik hier het allerfijnst vind, is het daglicht dat zo volop binnenvalt.’

Shoppen in de stijl van

Shoppen stijl interieur kinderkamer

Vloerlamp van Zuiver, ledikant van Woood, knuffel van Anne-Claire Petit, klok van NeXtime, plant van Green Lifestyle Store, stoel van Pols Potten, koffer van J-Line.

Bron: vtwonen januari 2015 | Fotografie Henny van Belkom

nog meer: binnenkijken