Bovenetage in de Jordaan

De witte basis en unieke vondsten van rommelmarkten vormen een vanzelfsprekend geheel in dit spiksplinternieuwe huis, een bovenetage in de Jordaan in Amsterdam. Met een witte basis ontstaat eenvoud en rust in het interieur. De bewoonster combineert haar favoriete kleurpalet: zeegroen, naturel en grijsblauw met wit.

naam: Brechtje
waar: De Jordaan, Amsterdam
bewoner(s): Brechtje
soort huis: bovenwoning
soort bouw: bestaande bouw
woonoppervlakte: -
trefwoorden: hout, wit, woonkamer, bovenwoning, bestaande bouw, wonen in de stad

Bovenetage in de Jordaan

Hoe ze het doet is haar zelf ook een raadsel, maar dát ze altijd fantastische vondsten doet op brocantemarkten is duidelijk. ‘Van jongs af aan ga ik al naar brocantes. Mijn moeder en ik struinden alle markten rond Brussel en in de omgeving van ons vakantiehuis in Frankrijk af. Al jong is mijn brocantesmaak gevormd, dat leerde ik van haar. Nu doe ik hetzelfde met mijn dochter. Ze gaat al mee op strooptocht in de draagzak. Hoewel ik meestal goede aankopen doe, duurt het soms even voordat een nieuw meubelstuk helemaal is opgenomen in huis. Zowel het huis als ik moet wennen aan een nieuwe aanwinst.’

‘Ik woonde op de eerste etage van dit pand toen de verhuurder van de derde etage vroeg of mijn bovenbuurvrouw en ik de berghokken op zolder aan hem wilden verkopen. Ik was niet geïnteresseerd, tenminste dat zei ik. Ondertussen had ik het idee gekregen om zelf de derde etage te kopen en de vierde met berghokken erbij te trekken. Het plan was om een sobere loftachtige ruimte met veel licht te creëren. Eenvoud is al zo mooi van zichzelf.’ Ze kon de etages kopen en ging aan de slag. Brechtje: ‘Muren van voormalige kamers, de badkamer, keuken, een plafond, de opberghokken op zolder en wc… alles werd gesloopt. Er gingen acht containers met puin uit. Sommige vrienden trokken waar-ben-je-aan-begonnen-gezichten, maar ik liet me niet uit het veld slaan. Alle wanden werden glad gestuukt, er kwam een dakraam op zolder en een glaswand in mijn toekomstige slaapkamer.’

Shoppen in de stijl van

shoppen in de stijl van brechtje

Mand van House Doctor, stoel van Ib Laursen, schaal van Asa Selection, knuffel van Bloomingville, kussen van FEST Amsterdam, spiegelkozijn van Esschert Design, kruk van Storebror.

Bron: vtwonen september 2011 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Frans Uyterlinde

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 27 juni 2016 om 19:22

Zijn de fotos van de woning van dezelfde eigenaresse (Brechtje??)/ dezelfde woning als de gemetselde keuken uit de vt wonen sept 2011?
Ik zou heel graag willen horen hoe ze de keuken hebben gemaakt en wie ze daar eet bij geholpen hebben. Ik wil de keuken ook maken maar
heb meer info nodig. Alvast dank Eefje

>

Anoniem op 28 juni 2016 om 08:24

Beste Eefje, dit huis heeft inderdaad in vtwonen september 2011 gestaan. Helaas hebben we geen informatie over handige handen die deze keuken in elkaar hebben gezet. Ze gaan schuil onder: handige klusmannen. Meer informatie hebben we helaas niet onze beschikking.

>

Anoniem op 17 april 2014 om 08:10

Hi Monique, het krukje komt bij De Weldaad vandaan.

>

Anoniem op 15 april 2014 om 20:59

Hallo,

Helemaal wouw, dat krukje op 3 poten. Zou graag willen weten waar dat gekocht is of vandaan komt. Ben heeeel erg benieuwd.

>

Anoniem op 22 januari 2014 om 12:21

wat 'n ongedwongen inrichting,leuk! De stierenkop is ook erg leuk. Mag ik weten waar deze vandaan komt?

>

Anoniem op 5 november 2013 om 01:15

Dat oude kastje op de eerste foto , jullie eettafel ,
het krukje , het schaapjesspel ...
ik word een tikje jaloers ...

Shop suggesties

Inspiratie suggesties