WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een woonhuis uit 1925 in Oisterwijk

Een jaren twintig huis van boven tot onder verbouwen? Anki en Casper gingen de uitdaging aan en zetten met kleur hun unieke stempel op dit bijzondere familiehuis.

Zilverblauw

Praktisch zijn hele leven woonde Casper in dezelfde straat. ‘Naast ons ouderlijk huis stond het kantoor van mijn vader. Als tieners woonden mijn broer en ik daar op de bovenverdieping. Later kochten Anki en ik het pand dat we transformeerden tot een heerlijk gezinshuis.’ Toch besloten Anki en Casper vorig jaar te verhuizen. ‘We houden van klussen en hadden zo’n beetje alles gedaan wat mogelijk was,’ legt Anki uit. ‘Het huis was helemaal af. Bovendien wilden we een aparte werkruimte aan huis voor ons bedrijf Zilverblauw. Wij ontwerpen onder meer woonproducten, maken boeken over fotografie en richten ons op interieurstyling. Dus gingen we op zoek naar een nieuwe plek, een klushuis waar we onze eigen stempel op konden drukken.

Geen concessies

De tv-ruimte is compleet roze. ‘Door ook het plafond mee te schilderen, ontstaat een geborgen sfeer. De schouw gaven we een make-over met witte tegels en koper. Roze en koper vormen een match made in heaven.’ De keuken hielden Anki en Casper strak wit. ‘Het is zo’n fijne, lichte plek met uitzicht op de tuin. De keukentegels had ik al uitgekozen voordat we de sleutel van het huis kregen. Die druppelvorm is zo mooi! Eén van de keukenkastjes hebben we afgewerkt met overgebleven koperplaat voor een warm accent.’ Het interieur is een mix van modern design, vintage en eigen Zilverblauw ontwerpen. ‘Het inrichten van ons huis gaat heel intuïtief. We kiezen alleen spullen waar we honderd procent achter staan en doen geen concessies aan wat we mooi vinden. Ook houden we van grafische elementen als oude lichtbakken, vintage reclameverlichting en limited edition posters. Ons huis is nog lang niet klaar. Zo hebben we nog volop klusideeën voor de aanbouw. Het is een meerjarenproject en daar zijn we eigenlijk best blij mee!’

Shop in de stijl van het woonhuis uit 1925 in Oisterwijk

Bron: vtwonen 06-2019 | Styling en fotografie Anki Wijnen

nog meer: binnenkijken