Binnenkijken in een vrijstaande villa in Vinkeveen

Een lange zoektocht bracht Marjolijn en haar gezin naar Vinkeveen. Aan het water, midden in de natuur vonden ze de ruimte en rust waar ze al zo lang naar verlangden.

bewoner(s): Marjolijn, Misja, Simon, Thomas en kat Moos
soort huis: Vrijstaande villa
woonoppervlakte: 320 m²
trefwoorden: inspiratie, binnenkijken

Opgroeien in de natuur

Marjolijn: ‘Het meest unieke van dit huis is de locatie. Het ligt op een landtong midden in het groen en aan het water. Vanaf de weg kun je het huis niet eens zien. Toch wonen we niet helemaal in de middle of nowhere, ik ben zo in de stad. Binnen vijftien minuten sta ik in Amsterdam of Utrecht. Het wonen op deze landtong heeft ons in een andere fase gebracht. In plaats van veel buitenshuis leven, is het nu juist belangrijk om thuis gezelligheid te creëren, vrienden uit te nodigen om te komen eten en lekker thuis te borrelen en muziek te draaien. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze kinderen in de natuur opgroeien. Hier kunnen ze heerlijk buiten spelen. Ook leer ik ze alles over het zaaien van gewassen in onze moestuin. In mei komt de bloesem aan de fruitbomen, in het najaar plukken we fruit uit eigen tuin. Echt genieten! En natuurlijk brengen we ook veel tijd door op de Vinkeveense Plassen, net als ik in mijn jeugd deed.’

Aangename verrasing

Marjolijn: ‘Ik was net bevallen van Thomas toen we de sleutel kregen. Toch hebben we de belangrijkste zaken meteen aangepakt. We zijn begonnen met het verwijderen van puin uit de tuin. En daar kwam nog een verrassing tevoorschijn: achter de dichte bramenstruiken bleek nóg een stuk grond te liggen. Verder hebben we het huis van binnen en buiten laten schilderen, overal houten vloeren gelegd en de Franse schouw vervangen door een moderne haard.’

De cirkel rond

Hoewel Marjolijn en Misja in de loop van de jaren flink wat klussen hebben aangepakt, hebben ze de grootste verbouwing voor het laatst bewaard. Marjolijn: ‘Pas in 2016 ging de schop in de grond voor onze tuinkamer. Dat hebben we meteen grondig aangepakt, we houden niet van half werk. De tuinkamer ligt slechts een paar meter verwijderd van het water, dus je kunt je voorstellen dat de uitdaging zat in het fundament leggen op veengrond. Het uitgraven van de grond en het neerzetten van het fundament heeft ruim vier maanden geduurd, de bouw van de tuinkamer twee maanden. Tegelijkertijd hebben we de keuken verbouwd en het terras vergroot. Zes maanden lang bouwvakkers over de vloer was afzien, maar het resultaat is geweldig. De komst van de tuinkamer maakt de cirkel rond. En dat bedoel ik ook letterlijk, want nu liggen alle kamers rondom de trap. In de tuinkamer eten we met elkaar, werken we, voeren we goede gesprekken en geven we etentjes en het jaarlijkse oud en nieuw feest. Hier staat als het ware de stamtafel van ons huis, hier komt alles samen.’

Meer foto’s en tekst vind je in vtwonen 04-2019. Meer binnenkijkers? Bekijk hier alle vtwonen binnenkijkers.

Shop in de stijl van de vrijstaande villa in Vinkeveen

Bron: vtwonen 05-2019 | Styling Inge van Lieshout/Inside Homepage | Fotograaf Louis Lemaire/Inside Homepage

Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties