WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een jaren 30 rijtjeshuis in Den Bosch

Luka en Tim wonen in een jaren dertig rijtjeshuis in Den Bosch waar je omarmd wordt door warme kleuren en omringd door creatieve muren.

woonkamer en eetkamer met donkerblauwe muur en behang | vtwonen binnenkijken 04-2020
Bank Rodeo van Be Pure Home in honing geel, palmboom lamp hkliving, maanlamp zelfgemaakt (Luka verkoopt deze via haar webshop), tafelblad en -poot via Marktplaats, gele en blauwe velours stoelen Kick, zwarte metalen stoel vintage, hanglamp SissyBoy, wandplank Ikea, accessoires op wandplank vintage vondsten.
Spiegel SissyBoy, muurschildering zelfgemaakt.
Gordijnen op maat laten maken via Hema, bankje zelfgemaakt, kussens SissyBoy, vaas via een bloemist in de buurt.

Bewegelijk interieur

Als interieurstylist, behangontwerper en illustrator is Luka constant aan het herinrichten. ‘Door mijn werk ben ik altijd met interieur bezig, dus dan beginnen mijn handen snel te jeuken om zelf dingen te veranderen’. Ze geeft regelmatig woonaccessoires een nieuwe plek in huis, meubels een nieuwe look, en muren een andere kleur. Met een paar kleine veranderingen kun je een groot verschil in sfeer neerzetten.

Salontafel Karwei, vaas Kwantum, lijsten op wandplank vintage, prints in lijsten gemaakt door Luka (te koop in haar webshop Luka Jacobs).
Wandplankje House Doctor, fotolijst goud Madam Stoltz, fotolijst hout Kwantum, spiegeltje H&M home.
Gedroogde bloemen via woonwinkel in Den Bosch, zwarte kandelaar Hema, messing kandelaar vintage.
opgerold behang in vintage mand | binnenkijken vtwonen 04-2020
Wit kastje vintage, mand tweedehands gevonden tijdens Koningsdag, prints gemaakt door Luka en verkrijgbaar via haar webwinkel.

Multifunctionele kamers

In het huis moest aardig wat verbouwd worden. De ramen in de woonkamer zijn openslaande deuren geworden, de keuken is vernieuwd, de vloeren zijn aangepakt, er is een bad in de slaapkamer geplaatst en op zolder zijn twee kamers gerealiseerd. ‘Ooit moeten dit kinderkamers worden. Aangezien dat toch het plan is én ik veel kinderspullen verkoop, heb ik één van de kamers alvast als kinderkamer ingericht. Op deze manier kan ik laten zien hoe mijn posters en behangetjes er in een echte kamer uitzien.’ De andere zolderkamer is een werkkamer geworden waar haar behang een hoofdrol speelt. Wil je daar ook even binnenkijken?

Hanglampen Karwei, muurschildering zelfgemaakt, messing wanddecoratie vogels Brabant Hallen, plaid met kwastjes El Ramla Hamra, beddengoed H&M home, nachtkastje vintage.
Kast zelfgemaakt, kandelaars &Klevering en Flying Tiger, kraanvogels Zara Home, gouden potje H&M home, schildpad SissyBoy.

Kleine klusser

Luka is een fervent DIY’er. Wanneer ze iets in gedachten heeft en het niet kan vinden, maakt ze het gewoon zelf. En als ze leuke meubels vindt die net niet honderd procent naar wens zijn, gaat ze zelf aan de slag om het perfect te maken. Dit doet ze al sinds haar jeugd. Als kind mengde ze haar eigen verf en ging ze regelmatig met haar zakgeld naar de kringloop om items te kopen die ze zelf ging opknappen. Eén van deze items heeft ze nog steeds: een wit geschilderd nachtkastje. ‘Naar tweedehandsmarkten gaan doe ik al zolang ik mij kan herinneren met mijn familie. De koninginnedagmarkt – ik vind het nog steeds raar om Koningsdag te zeggen – is onze favoriet, daar gaan we elk jaar heen om mooie dingen te zoeken.’

nog meer: binnenkijken