WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een tussenwoning uit 1929 in Heemstede

In 2,5 maand werd het huis van Jos en Angela verbouwd en tot in de puntjes afgewerkt: van sierlijsten tot kastbehang. Alles wat ze mooi vinden zit in dit huis. Angela: ‘Mijn Pinterest-mapje kwam goed van pas.’

vtwonen | binnenkijken | Heemstede
Apothekerskast wereldspul.nl, klok Vintagelab15, Stoelkuipjes marktplaats.nl en lovelyandco.co.uk, nieuwe onderstellen via designonderdelen.nl, Siematic-keuken in kleur Umbra in matte uitvoering met een blad van composiet. Lamp met rookglas Loftlamp. In de nis: bruine vaas Karwei, bruine karaf H&M home, mokken  van Broste Copenhagen. De stalen binnenpui is gemaakt door Brink Stalen Deuren. Prullenbak Brabantia.
 

Oude stijlkenmerken

Een verbouwing van 2,5 maand: precies genoeg voor Angela en Jos om het huis klaar en ingericht te krijgen voordat baby Pepijn kwam. In die tijd kwam er een compleet nieuwe keuken, badkamer en zolderverdieping. Ook wilde Angela alle oude stijlkenmerken teruggeplaatst hebben. Oude radiatoren, glas in lood, sierlijsten, hoge plinten, klassieke deurlijsten en eiken visgraatparket. Angela zorgde zelf voor de materialen. Zo vond ze de oude schouw op Marktplaats, de binnendeuren bij een Haags winkeltje en spotte ze online een bedrijf in Oss dat glas in lood maakt.

vtwonen | binnenkijken | Heemstede
Apothekerskast wereldspul.nl, wandlamp 265 Floss, klok Vintagelab15, zwarte vogel Eames, stolp Albert Cuypmarkt, roze vogelvaas Hema. Stoelkuipjes marktplaats.nl en lovelyandco.co.uk, nieuwe onderstellen via designonderdelen.nl, tafel zeerfraai.nl.
 
vtwonen | binnenkijken | Heemstede
Bank Retro van HK Living, kussens El Ramla Hamra, behang Tres Tintas via Rebelwalls, geplakt op een houten plaat. Vloerkleed etsy.com.
vtwonen | binnenkijken | Heemstede
Antiek bureau marktplaats.nl, poef Riverdale. Ronde spiegel van Zara Home, vlinderposters Desenio, flamingobord van Action, surfposter Wallified. Eronder een ladekast van made.com. Gordijnen van veneta.com, kleed van Louis de Poortere.
vtwonen | binnenkijken | Heemstede
Plafondlamp van Floss (model 2097), bedhoofdbord en Bisley archiefladekastjes komen van marktplaats.nl. Kussens en bruidsdeken op het bed van El Ramla Hamra, bedrok en beddengoed H&M Home. Nachtlampjes Kartell. Het Prada bord is zelfgemaakt, met online bestelde letterstickers. Gipsen muurpanelen zijn gemaakt en geplaatst door Het Schippertje

Klassiek, modern en retro

Het interieur bestaat uit een contrast in periodes en stijlen: klassiek met modern en retro. Veel inspiratie haalde Angela uit haar Pinterest-mapje, waar ze in de loop van tijd een hoop had verzameld. ‘Het was een feestje om alles wat ik mooi vind in dit huis te kunnen proppen.’ Over alles in huis is nagedacht. Ook het ongebruikelijke idee om de keuken midden in de woonkamer te plaatsen. ‘Vanaf het kookeiland kan ik nu de hele ruimte en de tuin overzien, en dankzij de neutrale kastenwand gaat de keuken mooi op in het geheel.’

vtwonen | binnenkijken | Heemstede
Siematic-keuken in kleur Umbra in matte uitvoering met een blad van composiet. Lamp met rookglas Loftlamp. In de nis: bruine vaas Karwei, bruine karaf H&M home, mokken  van Broste Copenhagen. De stalen binnenpui is gemaakt door Brink Stalen Deuren. Prullenbak Brabantia.
vtwonen | binnenkijken | Heemstede
Spiegels Zara Home, Yaya en Ferm Living. Vlinderlijstjes Stenelux, Kate Moss Wallified, trouwfoto Angela en Jos. Bord Fornasetti marktplaats.nl, vogel Karwei, groene vaasjes Madam Stoltz, vaas en schedel Pols Potten, onder de stolp Angela’s trouwschoenen. Kast wehkamp.nl.

Mini-museum

Van het behang in de slaapkamerkasten tot de kleur van de bekers en de samenstelling van het minimuseum in de woonkamer, alles is tot in de puntjes afgewerkt. Angela: ‘Ik vind het leuk om van persoonlijke spullen een minimuseumpje te maken. De kunst is om niet te veel te laten opvallen dat het persoonlijke items zijn. Mijn trouwschoenen heb ik bijvoorbeeld onder een stolp gezet. Ze hebben veel betekenis voor mij, maar gaan op in de compositie en zouden er ook gewoon kunnen staan omdat ze zo mooi zijn.’

nog meer: binnenkijken