WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een minimalistisch appartement in Amsterdam

Bij het zien van dit lichte en minimalistische appartement zou je niet zeggen dat het een paar weken vóórdat Marit en Daniel er met hun dochter introkken een kitscherige villa kakelbont was. Kijk binnen in deze minimalistische woning.

vtwonen 09-2020 | binnenkijken minimalistische woning amsterdam minimalistische woonkamer met grafische details
Vloer gegoten microcement. Bank Luna en grote zwarte bijzettafel Dotshop. Zwarte stoel Vanessa, leren poef, vloerkleed en witte bijzettafel Household Hardware. Kleine zwarte bijzettafel Hay. Muurhanger Studio Nom. Wandlamp House Doctor. Bloempot op standaard Søstrene Grene. Roze kussen Zara Home, zwart-wit kussen en bruin kussen H&M Home.
vtwonen 09-2020 | binnenkijken minimalistische woning amsterdam antiek kastje met accessoires
Muurkast en glazenstolp tweedehands, overige prodcuten privébezit.
vtwonen 09-2020 | binnenkijken minimalistische woning amsterdam antieke tafel en kerkbank in eethoek
Vaas loods 5, kunstwerk aan de muur Desenio, servies van onder andere House Doctor, overige prodcuten privébezit.

Stijlvaste minimalistische woning

Hoewel Marit als interieurstylist werkt en het liefst constant dingen in huis verandert, blijven zij en Daniel trouw aan hun stijl. Marit: ‘Noem het Oosters met een modern gevoel. Ik houd bijvoorbeeld heel erg van zelliges en tadelakt. Maar ook Italië speelt een grote rol in onze stijl. We komen vaak in Salento in Italië. Overal zie je daar wit kalk en aardse materialen. Dat hebben wij in ons interieur verwerkt, waardoor we deze fijne sfeer in huis konden halen. Dat we de tuindeuren altijd open hebben staan versterkt het vakantiehuisgevoel.’

Witte muren, donkere vloer

Dat deze minimalistische woning ruim aanvoelt komt door de lichte kleuren. Als het aan Marit had gelegen, was alles zwart geweest. Maar omdat er slechts aan één kant van het huis grote ramen zitten, zou het dan veel te donker worden. Marit: ‘We moesten concessies doen: alles werd wit en een statement hebben we gemaakt met de donkere vloer en vele tegeltjes.’ De lichte basis is afgewerkt met grafische elementen zoals de sierkussens op de bank, de kunst aan de muur en de grote rieten fauteuil, die het huis een stoere uitstraling geven.

vtwonen 09-2020 | binnenkijken minimalistische woning amsterdam lichte slaapkamer lichtblauw beddengoed
Houten vloer Pont Meyer Zaandam. Botanische print aan de muur Mo-ca. Bed Ikea. Lamp Made. Blauw beddengoed Dutch Home Fabrics. Plaid H&M Home. Kruk tweedehands. Vaas op kruk Zuiver. Schuifdeuren gemaakt door aannemer.
Ovale wastafel Artis van Villeroy & Boch, mengkraan Atrio van Grohe, Mozaïektegels Border Plain Bottocino, overige producten onbekend.
vtwonen 09-2020 | binnenkijken minimalistische woning amsterdam moderne minimalistische keuken betonnen aanrecht
Keuken Ikea, keukenblad van beton gegoten door aannemer. Hanglamp Loods 5. Grote vaas kringloopwinkel. Houten snijplanken HKliving. Tegels Marokkaanse zelliges in Pearl white via Household Hardware. Vuilnisbak Dotshop.
vtwonen 09-2020 | binnenkijken minimalistische woning amsterdam lichtblauwe brokante kast
Tweedehands kast geverfd met krijtverf Pointer van Dimago. Glazen stolpen en weegschaal op de kast antiek.

Gepersonaliseerde keuken

De levertijd van de keuken die eigenlijk op de wish-list stond was te lang. Met een verbouwing van slechts vijf weken was er gewoonweg geen tijd om te wachten. Dus koos het stel voor en Ikea-keuken, maar dan wel met een gepersonaliseerd randje. Ze kozen voor leren handvatten, lieten de hele achterwand betegelen met zelliges uit Marokko en vroegen hun aannemer een betonnen aanrecht te storten. Marit: ‘Het betonnen aanrecht was voor mij een must!’ Uniek aan dit aanrecht is de zijkant die tot aan de vloer doorloopt. Zo is de keuken duidelijk afgebakend, zonder dat het de open ruimte teniet doet.

“Op dit moment ben ik erg van de

zwart-wit contrasten”

Woonidee

Met onverwachte items, zoals een kerkbank, geef je een basic ruimte in één klap iets bijzonders.

Krijg je geen genoeg van onze binnenkijkers? Je vindt hier al onze binnenkijken-artikelen.

nog meer: binnenkijken