WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een lichte eetkamer met beachvibe

Zeeën van zonlicht, naturelle tinten en veel rotan en hout: in de eetkamer met beachvibe in de zomerse loft van Patricia waan je je in een Ibiziaans strandhuis. En dat gewoon hartje Cannes.

vtwonen 07-2020 | binnenkijken cannes strandhuis houten eettafel met witte tolixtoelen
De tafel is gemaakt van reclaimed wood, een verzamelnaam voor hout afkomstig uit oude schuren, vloeren en stallen. Dat levert prachtige, kloeke planken op en is bovendien duurzaam. Rond de tafel staat een mix van stoelen van Tolix en Thonet.

Strandhuis eetkamer

Ja, het pand is maar liefst 240 m² vanbinnen, ligt op een toplocatie in het centrum én heeft parkeerplek voor twee auto’s. Maar het is het glazen plafond in de hal dat Patricia pas echt over de streep trok toen ze deze voormalige Harley-Davidson-garage in 2015 bezichtigde. Patricia: ‘Dat en de patio in het midden van de ruimte wisten me te overtuigen. Ik werd er meteen verliefd op.’ Door hier en daar wat muren eruit te slopen, veranderde de donkere garage in een open ruimte met zeeën van daglicht. Om dat effect nog eens te versterken, wordt de ene na de andere pot witte verf opengetrokken. ‘Ik wilde witte muren in alle kamers. Die weten zelfs het kleinste zonnestraaltje te vangen en matchen goed met hout en stro, mijn favoriete materialen.’ Door de ligging aan de patio, de witter-dan-witte muren en de natuurlijke materialen maakt dit een eetkamer met beachvibe.

Lees hier hoe je zelf zo’n licht en basic interieur samenstelt.

DIY muurkunst

De witte muren blijken ook het perfecte canvas voor Patricia’s creatieve uitspattingen, want de filmvisagist en beeldend kunstenares gaat overal in huis zelf met de kwast aan de slag. In de slaapkamer schilderde ze een levensgrote, vintage ansichtkaart boven het bed, in de hal is een graffitikunstwerk te vinden en boven de bank schrijft ze het gedicht La Plage over. Creatief en superorigineel – en laagdrempeliger dan het klinkt, want ben je de wanddecoratie zat (of is de eerste poging mislukt), dan is de muur zo weer wit. Ook leuk: een deel van je favoriete songtekst of boekpassage, een minimalistisch silhouet van een mooie foto of een grote mandala. Teken eventueel met potlood lichtjes wat ijkpunten op de muur: een waterpas schrijfregel zodat je niet scheef gaat, of de kern en buitenste punten van een cirkel. Niet in het bezit van enig tekentalent? Dan is zelfontworpen behang ook een goede optie. Maak een fotobestand van de tekst of afbeelding en laat dat afdrukken op vliesbehang – dat plakt zonder gedoe en is ook makkelijk weer te verwijderen.

Hulp bij behangen vind je hier!

Vis karaf

Bij het inrichten had Patricia een duidelijk beeld in haar hoofd: het moest een strandhuis worden zoals ze ook op het door haar zo geliefde Ibiza of Mykonos staan. Rotan, (hergebruikt) hout, riet, linnen en katoen voeren dus de boventoon en de loft wordt toepasselijk omgedoopt tot ‘La Plage’. Patricia: ‘Dit huis is een ode aan de eenvoud en de natuur.’ Het strandgevoel is tot in de kleinste details uitgewerkt: zelfs het servies doet denken aan de oceaan. Wit wordt gecombineerd met zeegroen en ook octopussen en vissen ontbreken niet op tafel. Het is dat je vanaf het dakterras op de daken van het centrum van Cannes kijkt, anders zou je niet beter weten dan dat je er zit te lunchen met je voeten in het zand.’

vtwonen 07-2020 | binnenkijken cannes strandhuis  eethoek met rotan hanglamp
vtwonen 07-2020 | binnenkijken cannes strandhuis bordjes met serax vaas
Serax Fish Karaf
nog meer: binnenkijken