WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een keuken met authentieke elementen

De bewoners van een ruim honderd jaar oud appartement in Barcelona laten zien hoe geslaagd een match tussen een oud en jong kan zijn. Ze restaureerden authentieke elementen, maar staken ze wel in een eigentijds jasje. 

Productie Vega MG | Fotografie Raül Candales | styling Susana Ocaña
Frontjes van de keuken zijn van microment, net als de vloer, marmeren aanrecht van Compac model Calacatta, kraan Neve, gaskookplaat Smeg, de afzuigkap is eigen ontwerp en op maat gemaakt, ladekastjes afkomstig uit het Indiase Rajasthan, ambachtelijke houten schalen en wit porselein werden her en der verzameld.
Productie Vega MG | Fotografie Raül Candales | styling Susana Ocaña

Bakstenen muur

De bakstenen muur in de keuken dateert uit 1900. De stenen waren verborgen onder een dikke lagen pleisterwerk. Enrique en Dario hebben hun best gedaan authentieke elementen weer een podium te geven. ‘We hebben veel moeten krabben om het binnenste van dit huis terug te vinden. Maar het is ons gelukt, de ziel van het huis hebben we bloot kunnen leggen en het voelt authentiek.’ Tegen de ruige stenen achterwand komen de strakke keukenfrontjes van microcement nog beter tot hun recht.

Shop hier alles voor een stijlvolle keuken.

Productie Vega MG | Fotografie Raül Candales | styling Susana Ocaña
Productie Vega MG | Fotografie Raül Candales | styling Susana Ocaña
Marmeren aanrecht van Compac model Calacatta, kraan Neve

Ambachtelijke eenvoud

Het witte marmeren aanrechtblad is van Compac, model Calacatta, de koperen kranen zijn van Neve. De Smeg gaskookplaat is net als de indrukwekkende afzuigkap speciaal op maat gemaakt. Blikvangers zijn de ladekastjes, afkomstig uit het Indiase Rajasthan. De sobere accessoires van natuurlijke materialen zoals hout en bamboe en het witte serviesgoed matchen mooi met de authentieke elementen. Een mooie fruitschaal zou hier ook goed tot z’n recht komen.

Nog meer keuken-inspiratie? Kijk binnen in een woonkeuken in pasteltinten.

nog meer: binnenkijken