WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een duurzame boomhut in Tirol

Toen de zussen Elisabeth en Katharina hun 470 jaar oude familieboerderij overnamen besloten ze een lang gekoesterde droom te realiseren. Nu, tien jaar later, zweeft er tussen twee esdoorns naast hun huis een duurzame boomhut, met strakke lijnen en natuurlijke materialen in de hoofdrol.  

Duurzame winterse boomhut in Tirol | vtwonen 13-2020
Eiken houten zitplek | vtwonen 13-2020
Wanden en vloer van vurenhout. Kruk uit de oude boerderij. Linnen kussens van Leitner Leinen, wollen kussens van Loden Steiner. Matras en wand bekleed met loden (een typisch Tiroolse waterdichte uit wol vervaardigde stof). Lamp Ikarus.

Duurzame boomhut

Een boomhut bouwen om te verhuren als vakantiesuite; dat stond op de wishlist van Elisabeth en Katharina. Een sprookjesachtig idee voor gasten die het leven in de boomtoppen willen proeven. Omdat de zussen duurzaamheid belangrijk vinden, gebruikten ze voor de boomhut veel materialen uit de omliggende bossen. De binnenkant is bekleed met vurenhout, de buitenkant met panelen van larikshout. Katharina: ‘Op dit moment is het hout nog licht van kleur, maar als het eenmaal verweerd is, zal het langzaam één worden met de bosrijke omgeving.’

Houten keuken | vtwonen 13-2020
Keuken ontworpen door de man van Elisabeth en op maat gemaakt door een lokale timmerman. Marmeren keukenblad Italian Natural Stone van Granit Picasso. Servies Piana van Lambert. Keramieken hert Gollhammer.
Houten trap met netten | vtwonen 13-2020
Oude stoel, zelf opgeknapt en geschilderd. Beddengoed Kitzmüller. Netten Seilerei Voigt.
Houten eethoek | Tirools | vtwonen 13-2020
Vurenhouten wandbekleding en vloer. Tafel op maat gemaakt door een lokale timmerman, stoel Trix van Schmidinger Möbelbau. Linnen kussens van Leitner Leinen, wollen kussens van Loden Steiner. Servies Piana van Lambert, hanglamp Caravaggio van Fritz Hansen, ingelijste prints uit een kalender. Herkomst overige items onbekend
Houten zithoek | vtwonen 13-2020
Oude stoel, zelf opgeknapt en geschilderd. Beddengoed Kitzmüller. Netten Seilerei Voigt.

LEES OOK:
Binnenkijken in een sereen winterhuis in Kopenhagen

Warm nest

Hoewel ze houden van een serene, natuurlijke look met strakke lijnen, heeft elke ruimte in de hut een knipoog naar traditie. Onder de trap creëerden ze een plek om je in de wintermaanden terug te trekken met een boek en een dampende glühwein. Voor het échte Alpengevoel werd de hoek gestoffeerd met loden, een typisch Tiroolse stof in traditionele kleur. Door in de basis te kiezen voor kleuren die lijken op het blanke sparrenhout smelten de ruimtes samen en ontstaat er één geheel.

Zitplek bij het raam | vtwonen 13-2020
Linnen kussens van Leitner Leinen, wollen kussens van Loden Steiner. Soortgelijke dierenhuid Dierenvel.

‘De zitplek pal tegen het raam, met uitzicht op de bergtoppen en de vallei,

was een grote droom’

Adembenemend uitzicht

De simpele basis in de serene boomhut was een bewuste keuze, want elke versiering zou de aandacht afleiden van de grootste troef: het adembenemende uitzicht. Katharina: ‘De ramen zijn zo geplaatst dat gasten een panoramisch uitzicht hebben over de besneeuwde bergtoppen en lieflijke huizen in de vallei. Je geniet vanuit je bed van het uitzicht op de Schmittenhöhe-berg. Voor veel van onze gasten is het altijd al een droom is geweest om in een boomhut te slapen. Het is fantastisch om die droom te kunnen waarmaken.’

Houten slaapkamer | Tirools | vtwonen 13-2020
Vurenhouten kast op maat gemaakt door een timmerman. Plaid Leitner Leinen, wollen kussen Loden Steiner, dekbedovertrek Kitzmüller. Manden Flådis Ikea. Herkomst overige items onbekend.
Serene badkamer | vtwonen 13-2020
Op de vloer en wanden steenverf Terra Stone. Badkamermeubel en sauna gemaakt door een lokale timmerman. Spiegel met de hand gesneden door een lokale vakman, zodat de kraan erin past. Handdoeken Vossen, herkomst overige items onbekend.

Vind je de stijl van deze boomhut fantastisch? Zo creëer je zelf een evenwichtig interieur met blank hout.

nog meer: binnenkijken