Binnenkijken in een atelierwoning in Amsterdam-Noord

Ze zijn niet vies van een experiment, Marloes en Coen. Zo is de indeling van hun Amsterdamse lofthuis al tig keer veranderd en schilderden ze de keukenvloer ooit knaloranje. ‘Als iets niet bevalt, veranderen we het toch gewoon?’

Indeling

Hoewel het huis van Marloes en Coen officieel een atelierwoning heet, voelt het eerder aan als een loft. ‘Het pand heeft een industrieel verleden’, vertelt Coen. ‘Het is een enorme loods uit het begin van de twintigste eeuw die onderdeel was van een scheepswerf. Het gebouw stond al enkele jaren leeg en een projectontwikkelaar heeft er toen achttien atelierwoningen in gebouwd, die casco werden opgeleverd. Ik kon het volledig naar mijn zin indelen. Ik kende Marloes destijds nog niet, dus ik had het niet ontworpen als toekomstig familiehuis. ‘We hebben de indeling grotendeels gelaten zoals ie was’, zegt Marloes. ‘Met een redelijk lege benedenverdieping en boven alles open. Wel hebben we later op de begane grond een kamer voor Kiki gebouwd, vervolgens eentje voor Ella en een extra badkamer. Daarnaast ben ik betrokken geweest bij het kiezen van de tegels, de vloeren, de keuken – dat hebben we echt samen gedaan.’

Shoppen in de stijl van

Okergele mok van vtwonen, gieter van Esschert, kruk van One World Interiors, vaas van Mica Decorations, kussen van Riverdale, klok van LEFF Amsterdam, vloerkleed van Dutchbone, planten van Green Lifestyle Store, schaal van vtwonen.

Bron: vtwonen binnenkijken special 2017 | Fotografie Anouk de Kleermaeker | Styling Ilona de Koning

nog meer: binnenkijken

Reacties:

Truus van Zandbergen op 8 februari 2018 om 21:56

Op welke manier sluiten de gordijnen? Het lijkt een flinke hoogte, die trek je niet zomaar dicht lijkt me. Gaat het elektrisch?

Beste Truus, daar hebben de bewoners ons niets over verteld, dus daar durven we ook niks over te zeggen.

Jacqueline op 19 februari 2018 om 15:56

Goedemiddag,

Weten jullie waar de mooie houten vlinderstoel is gekocht?

Beste Jacqueline, de houten lattenstoel is een ontwerp van Hans Brattrud. Waar deze precies verkrijgbaar is, durven we niet te zeggen.