Barn house in Blaricum

Na jaren zoeken heeft Sanne het nog steeds niet gevonden: dat ruime, lichte familiehuis. Uiteindelijk ontwerpt ze daarom zelf een verrassend barn house. ‘Ik ben nooit zo bang om van de gebaande paden af te wijken.’

waar: Blaricum
bewoner(s): Sanne en Michiel
soort huis: Barn house
soort bouw: Zelf ontworpen
woonoppervlakte: 275 m²
trefwoorden: vrijstaande woning, zelf gebouwd

Prachtplek

Elke dag kijkt Sanne op Funda, wel twee jaar lang: zo makkelijk is het nog niet om haar droomhuis te vinden. Als ze op een middag naar haar ouders gaat, besluit ze op het laatste moment nog even langs een braakliggend terrein in het Gooi te rijden. ‘Voor: je weet-maar-nooit. Het stond net op Funda, veel leek het niet. Maar daar lag het; een stuk grond met een grasveld en twee mooie eikenbomen waar de zon tussendoor scheen. De kinderen renden meteen het gras op om er te spelen.’

Een prachtplek. Verscholen van de straat, maar toch vlak bij een dorpskern. Het zwarte houten huisje dat er stond, onderdeel van vier oude, traditionele koloniehuizen, is net gesloopt. Eis van de gemeente is dat het nieuwe huis in de stijl van de omgeving wordt gebouwd. Ideaal voor een architect! ‘Ik zag meteen voor me hoe ik als het ware twee huizen in elkaar zou schuiven met elk hun eigen punt. Aan de voorkant zie je maar één dak. Dan lijkt het huis wat ingetogen, traditioneel en kleiner dan het is. Aan de achterkant zie je twee punten en is het verrassend strak en modern met een glazen gevel, waardoor het binnen heerlijk licht is geworden.’

Bron: vtwonen september 2015 | Fotografie Anouk de Kleermaeker/Studio 309 | Styling Yvonne Bakker | Tekst Els Meyer

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Sieta op 8 april 2018 om 20:02

Hallo,

Is de vloer van hout? Liggen er ook houten planken op de trap? Of is het pvc?

>

vtwonen op 9 april 2018 om 12:40

Beste Sieta, de vloer al in het huis toen de bewoners er kwamen wonen. Ze hebben de visgraat eikenvloer verouderd gerookt en in de white wash gezet. Welk materiaal er op de trap zit, weten we helaas niet.

>

Anoniem op 9 maart 2017 om 11:56

Beste,

Graag zou ik willen weten waar deze vissengraat vloer vandaan komt.

Hoor graag!

Groet,
Veerle

>

Anoniem op 13 maart 2017 om 09:33

Beste Veerle, als we goed hebben begrepen, lag deze vloer al in het huis toen de bewoners er kwamen wonen. Ze hebben de visgraat eikenvloer verouderd gerookt en in de white wash gezet.

>

Anoniem op 6 september 2015 om 14:32

In het artikel in het magazine staat een foto van een gele wand met wandplankjes. Bijschrift is plankjes van vt wonen. Ik kan ze op de site niet vinden. Waar kan ik de plankjes bestellen?

>

Anoniem op 8 september 2015 om 09:10

Beste Nina, wij verkopen deze planken helaas niet meer. Het is de Cargo boekenplank van vtwonen. Als je daar op zoekt, vind je nog wat schaarse exemplaren. Succes!

>

Anoniem op 2 september 2015 om 14:08

Prachtig ingericht!
Al tijden zijn wij op zoek naar iets voor boven de bank. Nu zie ik het schilderij boven het wandmeubel en ben daar helemaal weg van! Waar is deze gekocht?

>

Anoniem op 3 september 2015 om 07:47

Beste Ellen, wij weten alleen waar de schilderijtjes met fluor vandaan komen. Deze zijn gemaakt door Lauren van der Kolk: http://www.lvdkconcepts.com/ Waar de overige schilderijen vandaan komen, weten wij helaas niet.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties