WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Art-decowoning uit 1934 in Gentbrugge

Als een blok vielen Ward en Isabel voor deze art-decowoning. Met veel respect voor het verleden hebben ze hun huis aangepast aan de tijd van nu. Vooral Ward stak daarbij de handen uit de mouwen.

Vrolijk behangpapier

Wat opvalt doorheen het huis is het vrolijke behangpapier. ‘Toen we het huis kochten waren alle muren en zelfs de plafonds behangen. De motieven waren heel bombastisch en dat vonden we wel iets hebben. We hebben al het oude papier eraf gedaan en vervangen door nieuw. Ik zou onze stijl als ‘neo art deco’ omschrijven. We hebben de kans gekregen om een onaangeroerd pand uit de jaren 30 te kopen en wilden het niet verknallen. Ik vind dat we erin geslaagd zijn om goed naar ons huis te luisteren.’

Klussen, klussen, klussen

‘Ik wou zo veel mogelijk zelf klussen, naast mijn full-timejob. Vier jaar vrije tijd heeft dat gekost, maar ik ben heel tevreden met het resultaat en Isabel ook’, zegt Ward. In elke kamer staat minstens één meubelstuk van zijn hand: een kast, een (bijzet)tafel of een fauteuil. ‘Vroeger had ik een eigen label: Fer & Dubois, maar dat heb ik opgedoekt om me weer op het schilderen en beeldhouwen te kunnen toeleggen.’ Verder neemt het koppel tijd om het interieur vorm te geven. ‘Onze eerste aankoop was de zetel van Patricia Urquiola. Op basis daarvan kozen we het donkere behangpapier. Tijdens een uitstap naar Oostende kochten we in de winkel van Fabiaan Van Severen een lage ‘Crossed legs’ stoel. Later volgden er nog zes ‘Crossed legs’ stoelen en op basis daarvan maakte ik dan de eettafel’, zegt hij.

Shoppen in de stijl van Ward en Isabel

Ward en Isabel omschrijven hun stijl als neo art deco, een hedendaagse interpretatie van art deco. Met onderstaande producten shop je in de stijl van Ward en Isabel.

shopping ward isabel

Bron: vtwonen 02-2017 | Styling & Fotografie Jonah Samyn | Tekst Katrien Depoorter

nog meer: binnenkijken