WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: de Australian way of life met stad én strand

Overdag relaxen aan het strand, ’s avonds winkelen en uit eten in de stad. Bestaat er een betere mix? Inwoners van de Australische metropool Melbourne hebben het beste van twee werelden. Zoals Madeleine en Karl, die als geen ander de mix van stad en strand in huis weten te halen.

vtwonen binnenkijk special zomerhuizen 07-2021 | zitzak met stippen in de woonkamer, met openstaande tuindeuren en een gekleurd sisal vloerkleed
In de moderne aanbouw geven houten kozijnen warmte aan de witte muren. Zitzak Sage x Clare. Kleed uit Turkije. Bank GlobeWest.
vtwonen binnenkijk special zomerhuizen 07-2021 | groot schilderij van een peer in de woonkamer
Zitzak Sage x Clare. Bank GlobeWest. Kleed meegenomen uit Turkije. Vintage salontafel eBay. Stoelen gekocht via Gumtree en opgeknapt door Madeleine. Peer-kunstwerk gemaakt van Marimekko-stof.

1. Relax mate!

Kleurrijke sisal vloerkleden en luie zitzakken zorgen voor dat lome strandgevoel in huis. Extra voordeel: het zijn fijne plekken om lekker te chillen. Waarom rechtop zitten op statige banken als het ook zo kan?

2. Metropool aan de kust

Om de mix van stad en strand erin te houden heeft het huis de internationale sfeer van een urban café. Zo pronken er vrolijk gekleurde kunstwerken, vintage meubels en een opvallende bakstenen muur. Een goede koffiemachine kan in dit thuiscafé natuurlijk niet missen.

BEKIJK DE HELE WONING
Binnenkijken in een huis vol kunst in Melbourne, Australië

vtwonen binnenkijk special zomerhuizen 07-2021 | de tuin van de woning in Melbourne met luchtige stoelen
Het plankenterras grenst direct aan de woonkamer. Madeleine: ‘We zitten hier graag en laten de wereld dan aan ons voorbij trekken. De tijd gaat hier langzaam.’ Stoel Amor y Locura. Salontafel Temple & Webster. Zitzak Sage x Clare.
vtwonen binnenkijk special zomerhuizen 07-2021 | de kinderkamer van het huis met een schilderij op het krijtbord, op de stoel ligt een knuffel in de vorm van een koekje
Schoolbordverf Haymes, afbeeldingen zelf gekrijt. Schilderij Sweet Cheeks van Madeleine. Dressoir en stoelen vintage. Koekeman-kussen Kip&Co. Paddenstoelenlamp Heico.

3. Luchtige tuinmeubels

Om het weidse gevoel van de open pui niet te doorbreken, zijn luchtige tuinmeubels slim, omdat je er zo doorheen kunt kijken en daarmee zicht houdt op de tuin. O, en die zitzak? Bij mooi weer verplaats je die gewoon naar buiten!

4. Laat je lekker gaan

Niet alleen de woonkamer krijgt iets mee van de creativiteit van Madeleine, ook de kinderen worden op hun eigen kamer vrijgelaten om zich creatief uit te leven. Zo heeft de kamer van dochter Ada een muur beschilderd met krijtverf, waar ze haar eigen creativiteit op los kan laten. Super handig. Na een tijdje haal je de kunstwerken er met een doekje zó weer af. 

LEES OOK
Welke muurverf gebruik jij? Over latex, kalk- en krijtverf

nog meer: binnenkijken