vtwonen

Shoppen in de stijl van Saar en Freek

Zoals Saar Manche haar illustraties maakt, richt ze ook haar huis in: een zorgvuldige compositie in rustige kleuren, met mooie leegtes.

 rustige kleuren

Tussenwoning in Den Haag

In haar werk mengt Saar altijd een toefje raw umber door de verf, waardoor de mooi vergrijsde kleuren ontstaan die je hier en daar ook terugziet in het interieur. Donkerblauw is een favoriet, net als groen, pale pink en de tinten van hout. Maar de basis in huis is wit. ‘Ik houd van een licht, rustig huis, van transparantie. Maar toen we hier kwamen was het echt seventies, met een bruin-eigeel-terracotta kleurenpalet, granol wanden en verlaagde schrotenplafonds. In een maand tijd hebben we de originele plafonds weer blootgelegd en alles strak gestuukt en geverfd. Ook hebben we toen de originele houten ondervloeren opgetild om ze te isoleren.’ Drie jaar later wordt de badkamer gebouwd en de oude keuken vervangen door een op maat gemaakte keuken van eiken en beton.

Binnenkijken in de tussenwoning

Shoppen in de stijl van…

Saar en Freek. Het stel houdt van ruimtelijke kamers en rustige kleuren. Jij ook? Shop hier onder in de stijl van Saar en Freek.

Stijl-Saar-en-FreekBron: vtwonen januari 2016 | Fotografie Louis Lemaire (insidehomepage.com) | Styling Susanne Kennedy

 

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties