vtwonen

Shoppen in de stijl van Rosa

Van buiten een karakteristiek grachtenpand, binnen van alle moderne gemakken voorzien. Het paleisje dat interieurontwerper Rosa Winkel in Amsterdam vond, was een kans die ze niet kon laten lopen.


eettafel vintage

Etage in een grachtenpand in Amsterdam

Een appartement of etage in een goede buurt stond al heel lang op het verlanglijstje van interieurontwerper Rosa Winkel, maar vind dat maar eens in Amsterdam. Er mankeerde altijd wel wat aan de huizen die ze op het oog had. Dan was de fundering te slecht, dan was het pand te krakkemikkig of het appartement onbetaalbaar. Rosa: ‘Ik had de moed al een beetje opgegeven. Terwijl ik toch helemaal geen gekke eisen had: ik wilde een licht huis, een gescheiden badkamer en toilet, en een buiten, al was het maar een klein balkon.’ Als ze getipt wordt over dit project, waarbij huizen in straten met potentie worden opknapt en verkocht door de gemeente, is ze meteen om. ‘Een etage in een grachtenpand van rond 1900 met een karakteristieke gevel, daar kon ik alleen maar van dromen. Doordat het pand casco werd opgeleverd, kon ik de indeling helemaal zelf bepalen. Ik wist dat ik hier een solide huis zou kopen, zonder mankementen en gekke verrassingen. Het was een enorme kans, die ik niet kon laten lopen.’

Binnenkijken in het grachtenpand

Shoppen in de stijl van…

Rosa houdt van hout, staal, beton en donkergroen -en blauw. Hou jij hier ook van? Met onderstaande producten shop je in de stijl van Rosa.
basic-naturel

Bron: vtwonen december 2015 | Fotografie Anke Leunissen | Styling Kim de Groot | Tekst Floor Roelvink

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties