vtwonen

Shoppen in de stijl van Henk en Lee Kwan Koo

Het was flink passen en meten om in een smal Amsterdams stadspand ruimte te maken voor alle woonwensen, maar het lukte de bewoners. Het resultaat zit het gezin als gegoten.

klassieke woonkamer

Stadspand in Amsterdam

Konden jullie er meteen in? ‘Nee, we hebben flink moeten verbouwen en dat duurde ook langer dan gepland, ruim een jaar. Het huis had een heel andere indeling met op elke verdieping een woning. We hebben dus alles eruit gehaald en er één geheel van gemaakt. De nieuwe indeling bedachten en tekenden we zelf. Een bevriend architect, Victor Schölvinck, heeft ervoor gezorgd dat alles ook qua constructie mogelijk was. De buitenmuur op de begane grond hebben we een stuk opgeschoven en het nieuwe deel kreeg een groot daklicht, waardoor we hier nu een grote lichte woonkeuken hebben. Elke ochtend beginnen we hier met z’n vieren de dag. Naarmate de dag verloopt, schuiven we een verdieping op naar boven. Op de eerste is de woonkamer en onze werkkamer, op de verdiepingen erboven de slaap- en badkamers. Alle ruimtes worden intensief gebruikt.’

Binnenkijken in het stadspand

Shoppen in de stijl van…

Henk en Lee Kwan Koo omschrijven hun woonsmaak als een mix van klassiek en industrieel. Jij ook? Met onderstaande producten shop je in de stijl van Henk en Lee Kwan Koo.

shoppen-in-de-stijl-industrieel

Bron: vtwonen 5-2016 | Fotografie Dana van Leeuwen | Styling Jessica Bouvy | Tekst Carla Robben

 

 

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties