WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Recap: de lichte interieurs uit de binnenkijkers van afgelopen week

Iedere werkdag vind je op vtwonen een nieuwe Binnenkijker van de Dag. Het perfecte moment om te ontspannen en weg te dromen bij bijzondere interieurs. Eentje gemist? Geen probleem, we blikken hier terug op alle binnenkijkers van afgelopen week. Het thema? Lichte interieurs en zelf ontworpen huizen!

open leefkeuken
Afzuigkap gemaakt van oude lamp. Keukeneiland Ikea, bekleed met geolied iepenhout. Aanrechtblad gemaakt van gezeept grenen. Tafel en bank vintage, stoelen Hay. Keramiek rommelmarkt.
vtwonen 04-2021 | balkon met bank buiten

tuinkamer inspiratie
Vloer gemaakt van gevonden planken, tafel Van Dijk & Ko, bord met tekst gemaakt door Simone, tegels Kringloop De Driesprong, gieter Kringloop Vintage & More, potjes Salie Leiden, houten kist winkelgloria.nl. Planten: pannenkoekplant, stek fluweelboom, lupine, tomaat.

Binnenkijken in een zelfgebouwd tuinhuis in Leiden

Ze zijn niet zo van doorsnee of zo hoort het en dat is te zien aan het tuinhuis met kunstzinnige rafelrandjes van Simone en Martin. Hij bouwde het helemaal zelf met creatieve inbreng van haar en gebruikte alleen maar bouwmateriaal dat hij in containers vond.

Het resultaat?
Kijk binnen in hun zelfgebouwd tuinhuis

Binnenkijken in een verbouwd zomerhuis vol DIY-projecten.

Het houten zomerhuis van Marte en Michael viel bijna uit elkaar toen ze het kochten, maar daar lieten ze zich niet door ontmoedigen. Zij is interieurontwerpster en hij is een ervaren doe-het-zelver. Een ideale combinatie om samen een verbouwing creatief aan te pakken. Het resultaat? Een afzuigkap gemaakt van een oude lamp en een garderobekast van tweedehands (keuken)kastdeuren. Kortom, dit tuinhuis zit vol verrassingen.

Meer zien?
Kijk binnen in verbouwde zomerhuis in Kopenhagen

keuken zomerhuis
Keuken Ikea, geverfd in Lady 5180 Oslo van Jotun. Keukeneiland Ikea, bekleed met geolied iepenhout. Aanrechtblad gemaakt van gezeept grenen. Afzuigkap gemaakt van oude lamp. Vergelijkbare rolgordijnen Xenos. Tafel veiling, stoelen Hay. Plantenbollen kerstmarkt. Herkomst bank onbekend. Overig vintage.

houten eettafel art wall

Binnenkijken in een witte loft met compleet nieuw interieur

Als een blanco canvas, zo ziet Noor haar witte loft in Amsterdam Nieuw-West. In haar vorige huis was alles vintage, maar dat paste niet bij de luxe van de loft. Daarom koos ze voor de Scandi-stijl en véél wit. ‘Bij wit staat alles goed en het oogt ruimtelijk. De witte gietvloer vind ik ideaal, maar zou ik niet aanraden als je huisdieren of kinderen hebt.’

Meer zien?
Kijk binnen in de witte loft à la Melrose Place

MEER INSPIRATIE?
Hier vind je alle binnenkijkers

Binnenkijken in een verbouwd appartement vol designvondsten in Bristol

Een zoekmachine, zo zou je Kathryn wel kunnen noemen. Heeft ze een idee voor in huis, dan struint ze net zo lang winkels en websites af tot ze het item vindt. Het is dan ook niet gek dat hun huis vol bijzondere items staat. Lukt de speurtocht niet, dan ontwerpt Kathryn het zelf.

Meer zien?
Kijk binnen in hun appartement vol designvondsten in Bristol

moderne badkamer
Marmeren blad Avon Marble. Waskom en bad Edge 45 van Victoria + Albert. Lampen Nud Collection. Vloer van microcement Floored Genius. Bank tweedehands. Kruk Charles Ghost by Kartell. Overig onbekend.

woonkamer inspiratie
Karpet uit Marrakech, vintage Poul Kjaerholm fauteuils van schoonouders overgenomen, salontafel van George Nelson voor Vitra, kussens uit Barcelona, poef uit Marokko. Houten bank en dienblad Kaleido van Hay. Lavavaas vintage vondst. Kunstwerken, prints en foto’s deels zelfgemaakt, deels van de kinderen en van vrienden, deels gekocht.

Binnenkijken in een huis met felle kleuraccenten in Haarlem

Annabel en haar gezin van surfers en skaters verbouwden een voormalige apotheek in Haarlem tot een licht huis vol felle kleuraccenten. Het interieur is een mix van vintage en nieuw en vertelt het verhaal van hun leven. Uiteraard zijn de skateboards en surfplanken onmisbaar: die zijn onderdeel geworden van het interieur.

Meer zien?
Kijk binnen in de kleurrijke voormalige apotheek in Haarlem

Wil jij zelf ook zo’n mooi interieur creëren?
Volg de basiscursus: iedereen een vtwonen droomhuis

nog meer: binnenkijken