WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Recap: de binnenkijkers met kunst van afgelopen week

Iedere werkdag vind je op vtwonen.nl een nieuwe Binnenkijker van de Dag. Het perfecte moment om te ontspannen en even weg te dromen bij bijzondere interieurs. Eentje gemist? Geen probleem, we blikken hier terug op alle binnenkijkers van afgelopen week. Het thema? Binnenkijkers met kunst.

houten trap
Spiegel en commode antiek. Vergelijkbare items: mand Mand en Stijl, plafondlamp vtwonen.
mozaiek tegelvloer
Teakhouten wandkast, houten hanglamp, glazen Emil Stejnar-hanglamp, eettafel en zwarte stoelen van KnollStudio vintage. Gele stoel Eames DSX Vitra. In de op maat gemaakte wandkasten op de achtergrond zijn spiegels verwerkt. Overig onbekend.
handspiegels
Kussens Maison de Vacances, handspiegels rommelmarkt, servies Astier de Villatte. Vergelijkbare items: bank De Kofferzolder, karaf Serax, stolp Mica Decorations, glazen Westwing. Overig vintage.

Binnenkijken in een 18e eeuwse boerderij in Frankrijk

Tijdens de feestdagen is de Franse 18e eeuwse boerderij van Emilie Delonca versierd met eenvoudige vintage items die voor licht, reflecties en glans zorgen. ‘Zelfs met de simpelste versieringen zoals een ster en een spiegel krijg je al een heerlijk feestelijk effect.’

Meer zien?
Kijk binnen in een 18e eeuwse boerderij.

Binnenkijken in een benedenwoning vol kunst in Amsterdam

Kunst loopt als een rode draad door het leven én huis van Anne Mei. In de monumentale benedenwoning gaan haar eigen lijntekeningen verrassend mooi samen met vintage vondsten en kunststijlen uit verschillende periodes.

Meer zien?
Kijk binnen in een benedenwoning vol kunst.

houten tafel
Alle oude details in het huis zijn origineel. De bank kochten Anne Mei en Hans nieuw bij een veiling. Erop liggen kussens met bloemen van Palais en kussens met bladprint van Sissy-Boy. Koffietafel en staande lamp met glazen kap van Bolia, op de eikenhouten vloer ligt kleed Cat van Liewood. Het kunstwerk aan de muur is door  Anne Mei gemaakt. Plant en pot  van Plantsome.
gele hanglampen
De bank hebben Jet en Michiel op maat laten maken bij oudisnieuw.net. Zwarte eetkamerstoel Hay. Tulip Chair van Eero Saarinen en witte Panton Chair via Marktplaats.

Binnenkijken in een ecologisch gezinshuis in Den Bosch

Het was a dream come true. Jet en Michiel bouwden een duurzaam en ecologisch gezinshuis dat in alle opzichten bij hen past: open, licht, persoonlijk en met de nadruk op natuurlijke, liefst gebruikte, materialen.

Meer zien?
Kijk binnen in een ecologisch gezinshuis.

Binnenkijken in een sixties appartement vol vintage parels

Het Parijse stadsappartement van Delphine en Jacques is op zichzelf al een lust voor het oog. Maar de vintage parels – tot aan het behang aan toe – van Delphine maken het pas echt af.

Meer zien?
Kijk binnen in een sixties-appartement vol vintage.

boekenkast
houten kast
Bank Leolux, kleed Rozenkelim. Eames Lounge Chair en String-kast Co van der Horst. Plafondlamp straatvondst, vloerlamp Kwantum. Groene poef Riverdale, matraskussens Day Home, ecru poef Lodsh. Kussen Livv lifestyle. Tafel en ornament kringloop, kandelaar Sissy-Boy, vaas West Germany. In kast: zebra- en visvaas en lijst met print Sissy-Boy, aap Kay Bojesen, tijger, ornament vogel en klok Dolores del Dia. Tekening Mark van Gennip (mrrk.nl), ananas Zara Home. Overige souvenirs en vintage.

Binnenkijken in een mix & match huis in Amstelveen

Een rondje door het mix & match huis van Kim en Bart levert een schat aan verhalen op. Hún familieverhaal. Van designbank tot vintage lamp en opgezette vlinder: aan nagenoeg alles zit een dierbare herinnering.

Meer zien?
Kijk binnen in een mix & match huis.

LEES OOK
5x de mooiste binnenkijkers met romantische woonstijl van 2022

nog meer: binnenkijken