WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Spiksplinternieuw huis met oude ziel

In dit spiksplinternieuwe huis lijkt het alsof alles altijd zo is geweest. De witte basis en unieke vondsten van rommelmarkten vormen een vanzelfsprekend geheel.

stoel hertengewei

Het gewei komt uit Indonesië, de stoel voor de haard is van antiquair Vente Directe in Amsterdam.

keuken afstand

De witte basis creëert eenvoud en rust in huis. Het combineert ook perfect met het favoriete kleurpalet van de bewoonster: zeegroen, naturel en grijsblauw met riet en hout. De vloer is gemaakt van dakhout en geschilderd in een verf met verharder, verkrijgbaar bij Univerf-Colorite in Amsterdam.

keuken voorkant

Door muurtjes te metselen en een betonnen werkblad te laten storten gaat de keuken helemaal op in de rest van het huis.

boekenkast stoel

slaapkamer puntdak

De bewoonster en haar kindje slapen op dezelfde kamer. De basic-en-brocantestijl klopt helemaal met de rest van het huis. Dankzij het dakraam en de glazen wand is er volop licht.

wiegje slaapkamer

schoentjes en jurkje

Brocante vondsten

Hoe ze het doet is haar zelf ook een raadsel, maar dát ze altijd fantastische vondsten doet op brocantemarkten is duidelijk. ‘Van jongs af aan ga ik al naar brocantes. Mijn moeder en ik struinden alle markten rond Brussel en in de omgeving van ons vakantiehuis in Frankrijk af. Al jong is mijn brocantesmaak gevormd, dat leerde ik van haar. Nu doe ik hetzelfde met mijn dochter. Ze gaat al mee op strooptocht in de draagzak. Hoewel ik meestal goede aankopen doe, duurt het soms even voordat een nieuw meubelstuk helemaal is opgenomen in huis. Zowel het huis als ik moet wennen aan een nieuwe aanwinst.’

Loft met veel licht

‘Ik woonde op de eerste etage van dit pand toen de verhuurder van de derde etage vroeg of mijn bovenbuurvrouw en ik de berghokken op zolder aan hem wilden verkopen. Ik was niet geïnteresseerd, tenminste dat zei ik. Ondertussen had ik het idee gekregen om zelf de derde etage te kopen en de vierde met berghokken erbij te trekken. Het plan was om een sobere loftachtige ruimte met veel licht te creëren. Eenvoud is al zo mooi van zichzelf.’ Ze kon de etages kopen en ging aan de slag. Brechtje: ‘Muren van voormalige kamers, de badkamer, keuken, een plafond, de opberghokken op zolder en wc… alles werd gesloopt. Er gingen acht containers met puin uit. Sommige vrienden trokken waar-ben-je-aan-begonnen-gezichten, maar ik liet me niet uit het veld slaan. Alle wanden werden glad gestuukt, er kwam een dakraam op zolder en een glaswand in mijn toekomstige slaapkamer.’

Shoppen in de stijl van

shoppen binnenkijken stijl interieur oud nieuw vintage

Geur diffuser van Riverdale, bijzettafel van House Doctor, kussen print grijs van IB Laursen , kussen mint van De Kussenfabriek, serveerplank van Clayre & Eef, kandelaar van IB Laursen, bank van Riverdale.

Beeld: vtwonen september 2011 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Frans Uyterlinde

nog meer: binnenkijken