WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Keuken van Lieneke in Apeldoorn

waar: Apeldoorn

bewoner(s): Lieneke

welke rol vervult de keuken in je huis? (Is je keuken het hart van je huis en wordt er vaak gekookt of getafeld?): De keuken is, zoals bij velen, echt de favoriete plek in huis geworden. Op wat afwerking na, is hij af en ik ben er elke ochtend als ik van de trap af kom zo blij mee! Lekker aan de bar zitten met een tijdschrift en uitzicht op de tuin, of met vriendinnen aan het aanrecht hangen met hapjes en een glas wijn. Samen koken met mijn kleine nichtje en zo nu en dan de styling weer aanpassen. Heerlijk!

inspiratie: tijdschriften, social media (pinterest)

waar en wanneer heb je de keuken gekocht?: De keukenkasten zijn van IKEA, Kungsbacka. Deze hebben wij zelf geplaatst in februari 2018. Het aanrechtblad komt van 123 werkbladen en is Silestone Calacatta Gold van 12mm dik. De tegels op de achterwand zijn van Tegels in huis, uit Zetten. Handgevormde witjes van 30x7`5cm met een antraciete voeg.

vaatwasser: AEG

koelkast: Bosch

fornuis: ATAG

afzuigkap: weet niet

tips: Wanneer het budget niet zo groot is, zoek dan bijvoorbeeld de kastjes bij IKEA en plaats deze zelf. Met twee á 3 personen is dat goed te doen en het scheelt een hoop kosten! Deze leuke geeft het "lade in lade" systeem. Dus grote lades en de bestek lade zit geïntegreerd in de grote lade. Online kun je hier clips voor vinden, waar mee je je besteklade aan de grote lade bevestigd waardoor je ze niet steeds apart hoeft open te doen, heel handig!!Kies voor een natuursteen(look) aanrechtblad, daarmee creëer je al snel alsnog de luxe uitstraling en materialen als graniet, Silestone, composiet gaan lang mee en zijn dus een goede investering. Op marktplaats worden vaak rest partijen tegels aangeboden, te gebruiken voor de achterwand bijvoorbeeld. Ook een goede manier om te besparen op de kosten :). Onze gouden keukenkraan komt van de AliExpress. Kies eens voor goud of geborsteld goud in plaats van RVS of chroom, het geeft een warme tint aan de keuken en is net even anders. Grohe heeft ook een mooie lijn kranen met verschillende goud tinten.Zelf vind ik een plank, of planken, meer aankleding en "lucht" geven in een keuken dan een wand met bovenkastjes. Het biedt meer mogelijkheden wat betreft de styling en je kunt er veel op kwijt. Wat er minder praktisch aan is, is het schoonmaken. Er komt natuurlijk wel meer stof op een plank dan wanneer er dichte kastjes hangen, maar dat echter stofbeurtje heb ik er voor over!

Omschrijving

omschrijving

Alles zit erin wat erin moet zitten, grote, hoge koelkast, oven en magnetron op hoogte, carroesel kast, ruime kookplaat. En alle lage lasten zijn voorzien van lades, zo handig! Het meest gelukkig word ik van het aanrechtblad, het lijkt wel marmer en geeft samen met de jaren 30 achterwand tegels een stoere en luxueuze uitstraling.

 

Laat jouw keuken zien
Heb jij een keuken waar je supertrots op bent? vtwonen is benieuwd! Upload foto’s van jouw keuken deel het met ons. Net je keuken verbouwd? We zien ook graag hoe de situatie eerst was! Maar alleen foto’s kijken kan natuurlijk ook. Leuk als je dan een reactie achterlaat!