WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Keuken van Kelly Broersma-de Klijn in Den Haag

waar: Den Haag

bewoner(s): Kelly Broersma-de Klijn

welke rol vervult de keuken in je huis? (Is je keuken het hart van je huis en wordt er vaak gekookt of getafeld?): Het is een echte woonkeuken met groot eiland en het eerste wat je ziet als je binnenkomt door de enorme doorbraak in de gang. De keuken bevond zich voor de verbouwing in een kleine zijkamer van het huis, waar geen doorbraak mogelijk was vanwege de trap. Daarom hebben we besloten de keuken een eyecatcher-plek in de woonkamer te geven en dat is de beste beslissing geweest!! Zoals vaak tijdens feestjes is de keuken de place to be en nu hebben we alle ruimte daarvoor.

inspiratie: tijdschriften, social media (pinterest), woonwebsite(s), anders

waar en wanneer heb je de keuken gekocht?: We hebben de keuken zelf ontworpen en de hoge kast op pootjes + lades op maat laten maken bij een meubelmaker. Het keramieken blad Estatuario met marmerlook komt van Stone Art House in Wageningen. Alle apparatuur komt van Kitchenonline/Keukenloods (ovens Küppersbusch) op de gaspitten van Pittcooking en downdraft afzuiging van Wave na. De keuken is eind 2018 geïnstalleerd na een flinke verbouwing.

vaatwasser: Siemens

koelkast: Bosch

oven: anders

fornuis: anders

afzuigkap: anders

tips: Staar je niet blind op de keukens in de showrooms en leg je er niet bij neer als je die `design` keuken niet kunt betalen. Alles kan en vaak veel goedkoper dan je denkt! Ook kan je makkelijk kasten los kopen van je keukenblad en apparatuur, waardoor je je eigen unieke keuken kunt creëren én geld bespaart!

Omschrijving

omschrijving

Trots ben ik erop dat ik de keuken zelf ontworpen heb en dat dat goed is uitgepakt :). Het was een uitdaging om de keuken zo te ontwerpen dat het niet gelijk `keuken` schreeuwt, omdat hij midden in de woonkamer geplaatst ging worden. Dat is goed gelukt! De hoge kast met koelkast/vriezer/ovens wilde ik daarom op pootjes en meer als een meubelstuk.. erg mooi geworden in mat zwart fineer. In het midden moest een marmeren `blok` komen als kookeiland. Het matte keramiek is perfect qua hitte-krasbestendigheid en makkelijk schoon te maken. Vanwege de ornamenten plafonds, wilden we geen koof maken voor de afzuigkap en kozen dus voor de downdraft van Wave, mooi weggewerkt in het blad met marmerlook. De lossen pitten van Pittcooking waren een must vanaf het moment dat ik ze zag. De keuken is een echte eyecatcher geworden, maar ook zeer praktisch ingericht en eenvoudig schoon te maken. Ook fijn; geen bovenkastjes, waardoor het erg rustig oogt. Doordat de Hongaarse punt in licht eiken doorloopt in de gehele ruimte (zitkamer, keuken, erker/eethoek, gang) voelt het heel natuurlijk dat de keuken op deze plek staat.

 

Laat jouw keuken zien
Heb jij een keuken waar je supertrots op bent? vtwonen is benieuwd! Upload foto’s van jouw keuken deel het met ons. Net je keuken verbouwd? We zien ook graag hoe de situatie eerst was! Maar alleen foto’s kijken kan natuurlijk ook. Leuk als je dan een reactie achterlaat!