WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Keuken van Astra in Zoeterwoude-Dorp

waar: Zoeterwoude-Dorp

bewoner(s): Astra

welke rol vervult de keuken in je huis? (Is je keuken het hart van je huis en wordt er vaak gekookt of getafeld?): onze keuken is letterlijk het hart van het huis. tijdens de verbouwing van het huis hebben we er voor gekozen de keuken naar de achterkamer te halen en de uitbouw die aan de achterkamer zit (waar oorspronkelijk de keuken zat) als eetkamer te gebruiken (deze zijn we nu aan het verbouwen ;-), vandaar het lelijke wandje naast de openslaande deuren, zo houden we alle stof buiten)

inspiratie: tijdschriften, social media (pinterest), woonwebsite(s), vrienden

waar en wanneer heb je de keuken gekocht?: we hebben de keuken zelf gemaakt, behalve het keukenblad. De keuken is nu bijna een jaar in gebruik.

vaatwasser: anders

koelkast: anders

oven: anders

fornuis: anders

afzuigkap: anders

tips: we hebben kritisch naar onze keukenspullen gekeken en deze vervolgens opgemeten. Alle lades in de keuken zijn op verschillende hoogtes gemonteerd al naar gelang de spullen hoog zijn. Zo past alles optimaal en is de keuken zeer efficiënt ingedeeld.

Omschrijving

omschrijving

de tegeltjes op de achterwand komen bij mijn ouders van zolder. De vorige eigenaar (30 jaar geleden) had er een timmerbedrijf en had een schuur met een zolder vol rommel. Toen ik tegen mijn ouders zei dat we nog oude tegels zochten voor de keuken en eigenlijk niet datgene konden vinden wat we zochten, zei mijn moeder voor de grap “oh, dan kijk je toch even op zolder”. Zo gezegd zo gedaan en het was een schot in de roos! Er was echter 1 maar….er zaten aan elk tegeltje 2 afgeronde kanten…. dat werd zagen. Dus alle tegeltjes zijn met de had aan 2 zijden gezaagd, behalve de bovenste rij natuurlijk, daar hebben we ze laten zitten. De tegels zijn van verschillende merken, vandaar de kleurverschillen. Voordat we ze op de muur hebben geplakt heb ik ze allemaal op de grond gelegd om zo de compositie te bepalen.

 

Laat jouw keuken zien
Heb jij een keuken waar je supertrots op bent? vtwonen is benieuwd! Upload foto’s van jouw keuken deel het met ons. Net je keuken verbouwd? We zien ook graag hoe de situatie eerst was! Maar alleen foto’s kijken kan natuurlijk ook. Leuk als je dan een reactie achterlaat!