WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hoekhuis in Den Helder

Ingeborg heeft een grote liefde voor wonen, Tjerk houdt van dingen bouwen. Een combinatie made in heaven. Het resultaat is een mix van zelfgemaakt en vintage, aangevuld met vondsten van brocantemarkten.

Van scratch

Dé woonwens van Ingeborg en Tjerk: een huis met een compleet verouderd interieur. Ze vielen voor een zonnige en lichte hoekwoning. Ingeborg: ‘We hebben het huis gekocht van een woningstichting. Jarenlang hadden er huurders in gezeten en het interieur was behoorlijk verouderd. Precies wat we zochten, omdat we het van scratch wilden opbouwen.’

Onvoorspelbaar

‘Het huis dateert uit eind jaren veertig, maar is in de jaren 30 stijl gebouwd. Zij het in een meer sobere uitvoering. Tijdens de verbouwing hebben we zo veel mogelijk rekening gehouden met de uitstraling van het huis, door onder andere al het hang- en sluitwerk in jaren 30 stijl te kiezen. De keuken is strak, maar niet hypermodern en ook de meubels en accessoires probeer ik te kiezen in de sfeer van het huis. Zoals de gietijzeren houtkachel in de woonkamer.

Ik ben gek op spullen met een geschiedenis. Vaak bezoek ik met mijn moeder en zus rommelmarkten of kringloopwinkels en tijdens vakanties in België en Frankrijk speur ik naar bordjes langs de weg die aangeven dat er een brocantemarkt is. In de kelder bewaar ik mijn vondsten, zoals oude fotolijstjes, spiegels, vazen en lantarens. Elke paar weken zet ik het huis op z’n kop en vervang ik veel accessoires door andere. Zo wordt het interieur nooit voorspelbaar.

Bron: vtwonen oktober 2015 | Fotografie hans Mossel | Styling Sabine Burkunk | Tekst Caroline Westdijk

nog meer: binnenkijken