WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Herenhuis uit 1902 in Den Haag

Marlou en Matthijs wonen in een herenhuis waarvan alle originele elementen nog intact zijn. En dat ook nog eens vol staat met oude dingen. Is dat wel van deze tijd? Jazeker. Het is gewoon een kwestie van slim kleurgebruik.

Nostalgisch

Den Haag. Een grijze donderdagmiddag. De regen slaat tegen de metershoge ramen van het statige oude pand van Marlou en Matthijs. Des te fijner is het hier binnen. Aan de eettafel, koffie en koekjes binnen handbereik, vertelt Marlou honderduit over haar liefde voor oude dingen. ‘Ik heb altijd een hang gehad naar alles wat oud is. Niet dat alles vroeger beter was… Ik denk dat ik gewoon een nostalgisch persoon ben. Ik verzamel van kinds af aan al oude spulletjes en foto’s en was daar op mijn kamer druk mee bezig. Ik deel die liefde met mijn moeder; samen gingen we vaak naar rommelmarkten.’

Authentiek

Het zal niemand verbazen dat Marlou ervoor koos om de authenticiteit van het herenhuis zoveel mogelijk te bewaren, want dat doe je als je een liefhebber bent van alles wat oud is. Vandaar dat de originele indeling – lees: veel verschillende ruimtes – en de historische elementen intact zijn gelaten. Marlou: ‘Dat maakte de verbouwing wel overzichtelijk, maar toch: er moest heel veel gebeuren. Alle leidingen en elektra werden vervangen en weggewerkt, er kwamen nieuwe kozijnen en ramen, alles werd gestuukt, we plaatsten een nieuwe keuken en badkamer… Voordat iets mooi kan worden, wordt het eerst een grote puinhoop. Toen alle vloeren open lagen, dacht ik wel: hoe moet dit ooit nog goed komen?’ Maar het kwam goed.

Shoppen in de stijl van

in-de-stijl-denhaag-shopping

Bron: vtwonen 13-2015 | Fotografie Hans Mossel | Styling Sabine Burkunk | Tekst Carla Robben

nog meer: binnenkijken