WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een verbouwd appartement met mooi maatwerk in Marseille

De Franse ontwerpster Margaux Keller heeft een speciale liefde voor natuurlijke materialen en handgemaakte spullen. Dat zie je terug in haar appartement in het mooie Marseille. De timmerman, steenhouwer en meubelmaker lieten er allemaal hun sporen na.

houten keuken retro fronten
Eiken keuken uitgevoerd door timmerman, Corian werkblad. Stenen vloer Marbre van Marazzi. Vintage tafel Habitat, stoelen vlooienmarkt. Bijzettafel, wandlamp, grote vaas Oli, spiegel Maré, hanglamp voor Cfoc Paris en geurkaars Margaux Keller. Muurverf Cromarty van Farrow & Ball. Overig onbekend.
marmeren zwarte open haard
Fauteuil Orecchino van Margaux Keller voor Soca. Koffietafels van Ampm van La Redoute. Kussens Maison de Vacances, Elitis, poef Made. Spiegel Garibabou, accessoires op schouw en tafel Margaux Keller. Overig onbekend.
keuken houten fronten stenen gootsteen
Eiken keuken uitgevoerd door timmerman, Corian werkblad. Stenen vloer Marbre van Marazzi. Overig onbekend.

Mooi maatwerk voor een huis vol persoonlijkheid

Margaux Keller is geliefd om haar speelse ontwerpen met zachte vormen, elegant, minimalistisch en altijd met een kwinkslag. ‘Functionaliteit is belangrijk,’ verklaart ze, ‘maar een ontwerp moet je ook raken, je doen verwonderen. Het moet het alledaagse bijzonder maken.’ Eind 2020 verhuist de ontwerpster met haar gezin naar een appartement in de klassieke Haussman-stijl, met grote kamers, hoge plafonds en het originele sierstucwerk. Het koppel heeft dan vier maanden verbouwd. ‘De hele indeling is omgegooid. De woonkamer lag op de donkere tuinkant zonder uitzicht, de slaapkamers aan de zonnige voorzijde, uitkijkend op het water. Dommage! Dat is nu dus omgekeerd.’

Marrokaans blauwe muur lambrisering
Wandlampen Flos. Vloerlamp Margaux Keller voor Made, bank Eustache voor Hârto van Margaux Keller. Kussen Maison de Vacances. Muurverf 78-333 van Guittet. Overig onbekend.

“Die krachtige blauwtint ontdekte ik in Marrakech”

Lokale ambachtslieden

Zoals Margaux voor haar ontwerpen graag de samenwerking zoekt met glasblazers, keramisten en houtbewerkers, trommelde ze ook voor de renovatie een legertje handarbeiders op. ‘Het plan was gebaseerd op één principe: we wilden de mooie trekken van het huis versterken met eigentijdse middelen, uitgevoerd door lokale ambachtslieden.’ Zo maakte een meubelmaker de keuken, timmerde een timmerman het vide-bed in de kinderkamer en hieuw een steenhouwer de marmeren wasbak in de badkamer – alles naar ontwerp van Margaux. Mooi maatwerk voor een huis vol persoonlijkheid.

LEES OOK
Binnenkijken in een wabi-sabi-huis in de Vlaamse Ardennen

doorkijk kinderkamers groene wanden
halfronde spiegel marmeren wasbak
Wasbak en plateautjes uitgevoerd door steenhouwer, eiken wastafel door timmerman. Kranen Zucchetti. Wandlamp Made. Spiegel, sieradenhaak Bisou Bijou, huisparfum, geurkaars Margaux Keller. Overig onbekend.
klassieke roze slaapkamer lambrisering
Vintage stoel van Habitat. Vloerkleed Ampm van La Redoute. Plaid Le Monde Sauvage. Vaas Margaux Keller. Foto op schouw Cécile Perrinet Lhermitte. Overig onbekend.
kleurrijke kinderkamer inbouw bed
Bed gemaakt door timmerman. Tafel en stoel Swim van Margaux Keller voor Bibelo. Behang Lé Papiers de Ninon. Overig onbekend.
gestucte wand losstaand bad
Bad Leroy Merlin, kraan Zucchetti. Wastafelmeubel, wasbak, plateau op maat gemaakt. Sieradenhaak Bisou Bijou, geurkaars Margaux Keller. Muurverf Dimity van Farrow & Ball. Overig onbekend.

Bijzondere kleuren

De wanden en het plafond in de hal zijn nachtblauw. Het is alsof je binnenstapt in een doos, om daarna te verdwijnen in de stralende wereld van de woonkamer en keuken. ‘Door het sterke contrast lijkt de leefruimte tien keer groter’, vertelt Margaux. Voor haar slaapkamer koos ze bleekroze en rozig terra. Ze heeft een speciale band met die kamer: ‘In de woonkamer ontvang je mensen, in de inrichting ervan laat je jezelf zien maar ook hoe je graag gezien wilt worden. De slaapkamer is privé, dit is de ruimte voor je meest persoonlijkste spullen. Deze kamer vertelt wie je bent.’

Shop de stijl…

nog meer: binnenkijken