WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een tot in de puntjes verbouwde boerderij

Het was van meet af aan duidelijk welke sfeer Caroline en François wilden voor hun verbouwde boerderij onder de rook van de lichtstad: de eenvoud van het platteland gemixt met een un peu d’élégance.

grote eettafel trap
Tafel Arundel Neptune. Stoelen Bridge Gray Paola Navone voor Gervasoni. Lampen Z1 Black Ay Illuminate. Grote vaas op tafel en tafellamp HKliving. Lage vaas Fusion Muskhane. Houten schaal Rochel Habitat. Kandelaren Kinta Atelier Germain. Karaf gerookt glas en boogkaars Fleux. Zwarte vaas Passage Vernet. Bankje H&M Home. Vaas Greek Terracotta 101 Copenhagen. Overig onbekend.
grijze landelijke keuken
Keuken op maat gemaakt met granieten blad en geverfd in Manor House Gray van Farrow & Ball. Lampen Ball HKliving. Krukken Paddle Cruso. Zwart servies 101 Copenhagen. Karaf Junto Normann Copenhagen. Kruik van Belgische rommelmarkt. Tafellamp Frandsen. Overig onbekend.
grijze keuken servies
Keuken op maat gemaakt en geverfd in Manor House Gray van Farrow & Ball. Vilten kommen Mushkane. Overig onbekend.

Verbouwde boerderij op het Franse platteland

‘We speelden al een tijd met het idee om een weekendhuis te kopen op het platteland’, vertelt Caroline. ‘Het leek ons heerlijk om veel buiten te zijn en onze kinderen in ieder geval deels in de natuur te laten opgroeien.’ De boerderij was een coup de coeur, herinnert de Parisienne zich: ‘Ondanks de hoeveelheid werk die ik óók zag. De parterre was opgedeeld in kleine ruimtes en boven liepen de kamers onhandig in elkaar over. Nu hebben de slaapkamers hun eigen entree en zijn we erg blij met de grotere keuken, woon- en eetkamer. Al die ruimte voelt open en vrij.’

LEES OOK
Houten balken in huis restaureren en onderhouden

boomstam bijzettafels zwart
Bank Tine K Home. Bijzetafels Opiki van AM.PM. Kandelaren Kinta Atelier Germain. Houten schaal Rochel Habitat. Karaf van gerookt glas Fleux. Grote vaas Greek Terracotta 101 Copenhagen. Tafellamp en vloerkleed HKliving. Wandkast op maat gemaakt. Overig onbekend.
inbouwkasten kussens hout
Inbouwkasten en bank op maat gemaakt. Lampen Wo & Wé. Kussens Maison de Vacances. Overig onbekend.
grijze fauteuil bijzettafel
Bijzettafel Opiki AM.PM. Vloerkleed HKliving. Fauteuil Fly Space Copenhagen voor &Tradition. Bruine vaas Bulbe Atelier Germain. Theepot, mok en kom Fleux. Overig onbekend.
bureau hout stoel
Werkblad zelfgemaakt. Stoel vintage. Overig onbekend.

Champagne-chic interieur

Voor de verbouwing en inrichting schakelt het koppel binnenhuisarchitect Constance Oulès in. ‘Caroline en François wilden graag de sfeer van campagne-chic. Het interieur moest recht doen aan de oude boerderij, zonder té rustiek te worden.’ Pure, robuuste materialen kiest ze dus, zoals geborsteld eiken vloerplanken en handgemaakte Marokkaanse tegels. Strak gestuukte wanden zetten de authentieke eiken balkconstructies extra in de kijker. Ze vermeed knoestige vloerdelen en liet de kranen van verouderd metaal verzinken in het blad, ‘voor de balans tussen landelijk en modern. De wenteltrap is daar ook een goed voorbeeld van: uitgevoerd in metaal maar wel met eiken treden.’

boomstam bijzettafel
Fauteuils Fly Space Copenhagen voor &Tradition. Bijzettafels Opiki AM.PM. Poef Bulle Maison de Vacances. Vloerlamp Sari Vincent Sheppard. Vaas Bulbe en kandelaren Kinta Atelier Germain. Theepot, mokjes, kom en boogkaars Fleux. Vloerkleden HKliving. Vilten kom en hoge vazen Muskhane. Overig onbekend.

“Strak gestuukte wanden zetten de authentieke eikenbalken extra in de kijker”

Kleuraccenten in de verbouwde boerderij

Zwart, wit en hout vormen het basiskleurpalet in de verbouwde boerderij, met kleuraccenten die wisselen met de seizoenen. ‘Zo kregen we een tijdloos, neutraal decor voor de meubels’, vertelt Constance. ‘En ook die meubels en accessoires zijn weer een compromis tussen plattelands en chic, met veel hout, linnen, riet en aardewerk, maar ook een vier meter lange bank en barkrukken.’ Het was een prachtklus, verklaart de binnenhuisarchitect, en tot volle tevredenheid van Caroline en François. ‘Nu we zo veel thuiswerken, profiteren we nog meer van deze plek’, vertelt Caroline.

badkamer badkuip spiegel
Oud bad Coventry Le Monde du Bain. Kranen Hot Bath. Kruk via Etsy. Spiegel Soleil Decoclico.
slaapkamer bed vloerkleed
Bedhoofd Boudoir Habitat. Bedlinnen en kussens Maison de Vacances. Bijzettafel Phant House Doctor. Tafellamp Karl-Johan New Works. Vaas 101 Copenhagen. Vilten kom Muskhane. Vloerkleed tweedehands. Oud bad Coventry Le Monde du Bain. Spiegel Soleil Decoclico.

LEES OOK
De landelijke woonstijl, zo pas je ‘m toe

Shop de stijl…

nog meer: binnenkijken