WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een grachtenpand in Delft

Een Rijksmonument met vloerverwarming. Hoe vaak zie je dat? Bij de verbouwing van dit klassieke grachtenpand in Delft hebben Gerwin en Dennis hun nieuwste project van alle gemakken voorzien.

bruine woonkamer
Banken van Bo Concept. Kussens Fest Amsterdam. Poef van Dutchbone. Kleed gekocht in Verona, waar Gerwin woonde. Goudkleurige tafellamp van Oluce Atollo. Schilderij van lokale Delftse kunstenaar. Goudkleurige kevers bij Loco Lama in Delft. De potten in de vensterbank zijn vintage.
houten eettafel
Overal in het huis zijn de handgemaakte potten van Ecri te vinden. Toen Gerwin nog in Italië woonde, had hij in Verona zijn eigen bloemenzaak, waar hij potten van dit merk verkocht. Tafel van Linteloo. De stoelen zijn vintage, en liet Dennis overkomen uit Denemarken. De zwarte designlamp van Prandina kocht Dennis voor een kopje op marktplaats.nl. Vloerkleed uit Alexandrium.
houten ladekast
Drie losse kastjes van Trading131. Vazen van Arti. Toen Gerwin nog in Italië woonde, had hij in Verona zijn eigen bloemenzaak, waar hij potten van dit merk verkocht. Ze zijn overal in huis te vinden.

Pareltje: grachtenpand in Delft

Dennis: ‘Hiervoor woonden we in Rotterdam, maar we werden gek van de drukte. Gerwin wilde graag terug naar het rustige Delft. Akkoord, zei ik, op voorwaarde dat we in de binnenstad blijven. En dat is gelukt: we zitten op steenworp afstand van alle winkels en horeca.’ En dan te bedenken dat Gerwin en Dennis bijna niet waren gaan kijken bij dit pareltje aan de Delftse gracht, met een achtertuin waar je met zicht op het topje van de Nieuwe Kerk de vogels hoort fluiten. ‘Toen we dit huis op Funda zagen, waren we aanvankelijk allebei niet erg enthousiast: het was echt op en top antiek, rampzalig ingedeeld en erg slecht onderhouden. Maar toen we hier voor de deur stonden, zeiden we meteen tegen elkaar: dit zou hem best wel eens kunnen zijn. En ja: op de terugweg zaten we meteen samen te fantaseren.’

zwarte keuken
De keuken werd op maat gemaakt door Robbrecht Vormgeving. Lamp van Flos. Kleine lampjes van Rietveld Licht & Wonen in Sliedrecht.
pauw wanddecoratie
De pauw kochten Gerwin en Dennis bij een woonwinkel in Veldhoven. De stalen wenteltrap geeft het huis een extra industriële uitstraling.
raamkozijn decoratie
De potten in de vensterbank zijn vintage.
zithoek inspiratie
De spiegel kochten Gerwin en Dennis bij een woonwinkel in Alexandrium. Tafeltje van Linteloo. De schaal is een vakantiesouvenir uit Tel Aviv. Dennis: ‘We proberen van elke vakantie iets mee te nemen.’ Stoel van HKliving. Pot van Ecri. Opgezette vogeltjes van Sir Arthur in Antwerpen.

Creatieve hobby

Huizen pimpen is Dennis’ grote hobby: in de loop der jaren heeft hij al heel wat woningen naar eigen smaak opgeknapt om ze vervolgens weer te verkopen. ‘In al die jaren heb ik inmiddels in acht verschillende huizen gewoond, waar ik steeds maximaal zeven jaar woonde. Ik heb misschien wel het verkeerde beroep gekozen, zeg ik altijd: de creativiteit die ik daarin soms mis, kan ik in deze hobby perfect kwijt.’ Dat kwam goed uit. Aan dit pand aan de Oude Delft moest namelijk een hoop gebeuren. Gerwin en Dennis sloopten het grootste deel van de muren, zodat de begane grond veranderde in een open ruimte waarin ze naar hartenlust kunnen koken, dineren en kletsen met vrienden.

badkamer met witte wasbakken
Ook tijdens het tandenpoetsen hoeven Dennis en Gerwin elkaar niet in de weg te lopen dankzij deze dubbele wastafel. Spiegels van Seven Days.
plant op de overloop
glazen douchewand badkamer
De tegels met marmerlook zijn van keramiek. Tafeltje van HBX Deco.
houten stoel

Combinatie van oud en nieuw

De verbouwing kostte ze ruim drie maanden, waarvan ze drie weken stillagen vanwege asbestontruiming. Dennis: ‘Bij zo’n oud pand weet je nooit wat je aantreft. We zetten de eerste hamer in de muur en inderdaad: asbest. Dat kostte ons veel tijd. Aan de andere kant: het is beter dat het nu gebeurt en je er niet het hele huis voor hoeft leeg te halen.’ Het resultaat mag er zeker zijn: een sfeervolle combinatie van oud en nieuw. Dennis: ‘We wilden graag het oude karakter van het pand behouden, met balken-plafonds, de kozijnen en witjes op de muur. Dat hebben we gecombineerd met het industriële van een betonnen vloer en zwarte keuken. We hebben het huis direct van alle gemakken voorzien, met twee badkamers, een extra toilet en vloerverwarming in de woonkamer. Hoe vaak zie je dat nu in een Rijksmonument?’

Woonidee

Ook zo’n fan van de marmertrend? Dat hoeft niet duur te zijn: ook keramieken tegels met marmerlook geven een sjiek effect. Meer lezen over deze marmertrend? Lees dan hier verder voor een unieke en chique uitstraling.

LEES OOK
Shop hier onze favorieten van marmer

Shop in de stijl van…

nog meer: binnenkijken