WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Saskia Lockefeer uit Axel

Ons bijzondere huis is niet in ‘n paar zinnen samen te vatten. Wij, Jacques en Saskia, zijn de trotse eigenaren van een uniek huis. Een huis waar ook onze dochter en haar vriend wonen in het luxe, inpandige appartement. De mooie voorgevel met antieke, massiefgrenen dubbele voordeuren is een heuse blikvanger.


Werken en wonen combineren we perfect door de mooie inpandige kantoorruimte. Het appartement van Nikki en Jelle bestaat uit een woonkamer, eethoek, compacte keuken en waanzinnige prachtige badkamer.

De royale woonkeuken van de hoofdwoning heeft openslaande tuindeuren. Zo betrekken we ons unieke binnenplaatsje bij ons huis.

Zo’n binnenplaatsje heb je nog nooit gezien. ’s Zomers wanen we ons in Zuid-Frankrijk, genietend van een drankje in de avondzon. Dat drankje pakken we uit het bijgebouwtje: ons eigen bruine cafeetje/wijnlokaal. Dit bijgebouwtje is één van de oudste stukjes Axel. De sfeer is niet in woorden te vatten. Want waar begin ik? Bij het charmante geveltje met houten staldeur? De antieke houten vloer? Het plafond met de oude balken? Of het mooie granieten aanrechtje van ruim 100 jaar oud? In de winter verwarmen we ons cafeetje met een gezellig haardvuur.

Via het gangetje met een bijzondere tegelvloer kom je in de Kaaiwal, rijkelijk beschreven in de stadsarchieven. De achterkant heeft een eigen straatnaam en huisnummer: Kaaiwal 10. De authentieke witte achtergevel met zwarte deur spreken direct tot de verbeelding: iedereen vraagt zich af wat er achter dat mooie geveltje zit.

De trap naar de verdieping is handgemaakte van massief essenhout. Omdat we van veel licht houden, maakte Jacques een glazen hoekconstructie in de trappenhal. Op de overloop begint de warme, massiefhouten vloer. Die bestaat uit antieke planken die per plank passend zijn gemaakt. Het resultaat van dit staaltje vakmanschap is een verbluffende vloer, die doorloopt in onze ruime, lichte woonkamer met verschillende zithoeken. Ik ben een echte lezer en de bibliotheekhoek (met vaste boekenkast van vloer tot plafond én open vide) is 1 van mijn favoriete plekjes. De 2 andere zithoeken zijn erg ruim en gezellig. De woonkamer is 15m diep en het breedste punt is 5m. In de zijgevel van de woonkamer zitten drie mooie, authentieke kozijntjes.

Van 1 van de slaapkamers hebben we een heerlijk ruime kledingkamer gemaakt. De slaapkamers hebben mooie, houten schuif/loftdeuren. Ik zou nog pagina’s vol kunnen schrijven en laat je het liefst 100 foto’s zien van ons bijzondere herenhuis.

Laat jouw huis zien
Heb jij een keuken waar je supertrots op bent? vtwonen is benieuwd! Upload foto’s van jouw keuken deel het met ons. Net je keuken verbouwd? We zien ook graag hoe de situatie eerst was! Maar alleen foto’s kijken kan natuurlijk ook. Leuk als je dan een reactie achterlaat!