WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Gertjan Ophorst & Janou Bode uit Dordrecht

Omschrijving:

Omschrijving

In 2014 werden we (Gertjan en Janou samen met dochter Philien) verliefd op dit grachtenpand uit 1616. Een pand met een rijke geschiedenis. Een Rijksmonument. Gebouwd door de thesaurier van de stad Dordrecht. Het was in een volledig andere staat dan hoe het er nu uit ziet. Overal muurtjes, verlagde plafonds isoluatie met eierdozen en alles was blauw! Bassie en adriaan blauw! In 2015 kregen we de sleutel en begon onze grondige restauratie. We vervingen alles wat kapot was en brachten het met veel liefde terug in originele staat. Alle leidingen, bedradingen, het dak en al het schilderwerk moet gedaan worden. Het bleek kort na aankoop en het weghalen van de verlaagde plafonds dat ook de balken rot en defect waren en deze hebben we met behoud van de originele balken door superkundige vakmensen laten repareren. We hebben het huis laagje voor laagje gepeld en onze ziel en zaligheid erin gestopt. Het was een proces wat maanden in beslag nam 7 dagen in de week 10 uur per dag met gemiddeld een man of 6 aan aannemers per dag. Over alle besluiten, details, kleuren en spullen waren we het eens. Een perfecte mengeling van design, vintage en oude familiestukken maakt het voor ons heel fijn.
We hebben zoveel mogelijk op het eiland van Dordt geshopt en daarnaast nooit gekozen voor nieuw en gemak maar voor oude bouwmaterialen met een uitstraling. We zijn immers maar passanten in de geschiedenis van dit huis wat er al 400 jaar voor onze komst stond en waarschijnlijk 40 jaar na ons nog steeds. Dit moet je respecteren en eren en er je eigen thuis van maken.
We vinden zelf onze orangerie welke we gecreëerd hebben in het achterhuis een supertoffe plek.
Ons terras op de eerste verdieping hebben we daar van glas gemaakt. het geeft veel licht, lucht en ruimte.
De wandbespanning in onze winkel op de begane grond (een kleine, tevens parttime boutique met Italiaanse niche parfums) is een echte eyecatcher en past zo goed bij het gevoel wat we willen neerzetten.

We hebben een vrij uitzicht over de haven en kijken uit op het drierivierenpunt. Precies tussen de 2 bomen in genieten we hier en beleven we de seizoenen.
Voorlopig zie je ons hier niet vertrekken. Wij houden van deze plek. Hij is van ons.

Laat jouw huis zien
Heb jij een keuken waar je supertrots op bent? vtwonen is benieuwd! Upload foto’s van jouw keuken deel het met ons. Net je keuken verbouwd? We zien ook graag hoe de situatie eerst was! Maar alleen foto’s kijken kan natuurlijk ook. Leuk als je dan een reactie achterlaat!