WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Daphne Thieme uit Rotterdam

Hello!

Wij kochten dit huis in coronatijd en kwamen van een karakteristiek huis met sfeer dat we huurde en waar we eigenlijk niet weg wilde. Echter konden we deze kans in de huidige woningmarkt niet laten schieten. Dit appartement stond drie straten verder en in een van de betere buurten van Rotterdam. Daarom kochten we na lang twijfelen toch dit appartement wat van binnen recht toe recht aan was. Simpelweg een blokkendoos van gips. Het idee was om dit simpel op te knappen als tussenwoning, maar met twee perfectionisme als ons pakte we uiteindelijk toch alles aan.

Alles werd nieuw, behalve de keuken. Hier haalde we wel de bovenkastjes weg waardoor je veel meer lichtinval hebt. En we plaatste een klein barretje, zodat je gezellig samen kan koken. We maken optimaal gebruik van de ruimte doordat we overal schuifdeuren plaatste (oa van glas). En omdat we alle meubels tegen de zijkant hebben gemaakt. Het is lastig om goede foto’s te maken, maar de bank is 5,5 meter breed en je kan er heerlijk in de vensterbank zitten. We bouwde deze om de radiatoren heen. Daarnaast voelt de woonkamer groter dan menig woonkamer in een rijtjeshuis. Bij de keuken maakte we zelf een houten kast. De rechter twee deuren verstoppen de meterkast. Daarachter is het dus nog meer dan een meter diep. In de slaapkamer hebben we een dik gordijn aan de kant van de glazen deur (dus niet bij het raam). Hierdoor komt er geen licht binnen vanuit de gang, maar voelt het ook echt als een boutique hotel slaapkamer. Hij voelt heel zen en rustig omdat er simpelweg ook niet meer in past dan een bed. En ondanks dat we een grotere slaapkamer nog hebben kozen we er bewust voor om klein te slapen. De bank bij de eettafel hebben we ook zelf gemaakt. De vakken hierin maakte we voor het speelse effect en om iets leuks in te zetten. Eenmaal af bleek precies het hondenkussen er in te passen. En hij vindt het er heerlijk. De hond is wat gevoelig dus hier heeft hij echt zijn echt plekje waar hij zich kan terugtrekken.

We kunnen nog veel meer vertellen, maar ben vooral benieuwd of dit huis voor jullie interessant is om met andere te delen! We kunnen zeker de before foto’s delen die geven nog duidelijker weer hoe het was. We krijgen vaak te horen hoe mooi mensen het vinden en zijn er zelf ook best wel trots op. Dus wilde het in ieder geval een keer gestuurd hebben!

Groet,
Daphne & Michel

Laat jouw huis zien
Heb jij een keuken waar je supertrots op bent? vtwonen is benieuwd! Upload foto’s van jouw keuken deel het met ons. Net je keuken verbouwd? We zien ook graag hoe de situatie eerst was! Maar alleen foto’s kijken kan natuurlijk ook. Leuk als je dan een reactie achterlaat!