WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Welk budget heb je nodig voor een badkamer make-over?

Badkamers gaan lang mee en dat is meteen het probleem soms. Want wat als je er op uitgekeken bent, terwijl er eigenlijk niets aan mankeert? Bedenk eerst wat het nu precies is, waar je oog steeds weer over struikelt. Want dat bepaalt of je gaat restylen of renoveren. En je budget uiteraard, want wat kost zo’n make-over van de badkamer?

vtwonen-illustratie-badkamer-douche-bad-make-over-budget-dossier

Facelift

Smul je van badkamerfoto’s met messing of gekleurde kranen en bijbehorende lampen, maar is de rest van de badkamer nog prima? Voor zo’n facelift heb je het over een budget van rond 2000 à 2500 euro, loodgieters- en eventueel elektricienwerk meegerekend. Dan heb je wel de garantie dat je warme trendhart weer voor jaren tevreden is. 

Klein budget groot effect

Is het meer dat de kitranden, het medicijnkastje en een stapel handdoeken aan vervanging toe zijn? Mooi, dan kun je voor minder dan 300 euro aan budget klaar zijn met de badkamer make-over. Zeker als je dat kitten even zelf doet. 

LEES OOK
Budget van € 500? Zo geef je de badkamer er een make-over mee

De hele mikmak

Functioneert de hele badkamer niet meer en moet eigenlijk alles weg en vervangen worden? Een badkamerrenovatie kost grofweg tussen 3.500 en 20.000 euro. Zolang je er rekening mee houdt dat een groot deel van het basisbudget achter de muren en onder de vloer verdwijnt – leidingen, ventilatie en bedrading; het al of niet wegbreken van beton en verplaatsen van muren – kun je het zo uniek maken en/of simpel houden als je wilt. 

LEES OOK
In 4 stappen thuis een hotelbadkamer creëren

Vraag het een specialist

Veel mensen die een badkamerverbouwing overwegen, doen dat uit praktische overwegingen. De badkamer is verouderd of niet zo handig ingedeeld, of je krijgt elke ochtend te maken met een heftige ochtendspits van natte handdoeken op de grond, beslagen spiegels en tandenpoetsende kinderen. Ruimtegebrek is een veelgehoord argument, maar vaak gaat het om het slimmer benutten van de beschikbare vierkante meters.

Hulp inroepen van een specialist, bijvoorbeeld een aannemer, badkamerinstallateur of bij grote verbouwingen een architect is altijd een goed plan. Zij weten waar ze het over hebben en kunnen adviseren bij het ontwerp, de verbouwing, verplaatsing of herinrichting van de badkamer.

nog meer: badkamer inspiratie