Duurzaam en betaalbaar baden

beeld vtwonen Beeld

Een badkamer die je een luxe gevoel geeft én voorzien is van veel opbergruimte met greeploze kastjes in stijlvol grijs of zacht poederwit. Dat is de nieuwe badkamer van vtwonen. En wat deze badkamer nóg mooier maakt, is dat alle meubelen van FSC gecertificeerd hout zijn gemaakt, de keramische tegels recyclebaar zijn en de spiegels loodarm en kopervrij zijn. Met dit in je achterhoofd geniet je alleen nog maar meer van je mooie thuisspa. (promotie)

Lees verder onder de advertentie

De ‘groene’ vtwonen badkamer

Iedereen wil bijdragen aan een duurzaam leven waarin het milieu zo min mogelijk wordt belast. vtwonen draagt haar steentje bij met een badkamer waar niet alleen jij, maar ook de generaties hierna blij van worden. Dat doen we door het gebruik van recyclebare en milieuvriendelijke materialen en accessoires die ook gewoon betaalbaar blijven. Want duurzaam betekent niet automatisch duur, maar vaak juist kostenbesparend.

Het hout van alle vtwonen badkamermeubels is FSC gecertificeerd en is dus afkomstig uit een verantwoord beheerd bos. De wastafel van natuurlijke materialen is recyclebaar en de spiegel heeft led-verlichting. Zo bespaar je al snel 60% op je elektriciteitskosten.

6x besparen in de badkamer

Niet alleen de duurzame materialen van de vtwonen badkamer dragen bij aan een beter milieu, ook jij kunt wat doen. Want de manier waarop we de badkamer dagelijks gebruiken mag best eens onder de loep worden genomen. Zes bespaartips die je meteen in de praktijk kunt brengen.

Lees verder onder de advertentie
 1. Korter douchen
  Als alle gezinsleden gemiddeld 2 minuten korter douchen kan dit tot 25% per jaar besparen op de verwarmingskosten én het verbruik van water.
 2. Slimme kranen
  Kranen met een waterspaarstand verminderen het waterverbruik met 50%, want deze kranen kun je niet in één beweging helemaal openzetten. Een kraan met ingebouwde perlator voegt lucht toe aan de waterstraal met als effect een vollere straal met minder water. Kranen met Well klasse A gaan het meest spaarzaam om met water en energie.
 3. Led verlichting
  Verlichting levert sfeer, maar kost ook energie. Een gloeilamp gaat gemiddeld 1000 uur mee, een spaarlamp 7000 en een led-lamp maar liefst 20.000 tot 40.000 branduren. Lampen met EU energielabel A++ zijn het zuinigst.
 4. Douchethermostaat
  Bij de meeste kranen meng je handmatig warm en koud water. Dit zorgt voor onnodig veel waterverbruik. Met een thermostaatkraan heb je vrijwel direct de juiste watertemperatuur. Met een douchethermostaat bespaar je daarom al snel 35%.
 5. Een ‘groen’ toilet
  De gemiddelde Nederlander spoelt 6x per dag het toilet door. Dit komt neer op 19.000 liter water per persoon per jaar. Een toilet met een keuzeknop voor een kleine (3 liter) of grote spoeling (6 liter) en spoelonderbreking bespaart 50% water. Nog een bespaarder: een toilet zonder spoelrand. Dit is hygiënischer, makkelijker schoon te maken en dus milieuvriendelijker.
 6. Warmte terugwinning (WTW) systeem
  Wist je dat je met het warme douchewater dat wegspoelt, het koude water dat naar de mengkraan stroomt kunt voorverwarmen tot 25° C? Op deze manier hoeft er dus minder warm water te worden bijgevoegd. Zo’n WTW-systeem bespaart tot 40% op energie. Er zijn meerdere merken die een dergelijk oplossing aanbieden.

Waar vind je de vtwonen badkamer?

Wil jij de duurzame badkamercollectie van vtwonen met eigen ogen bekijken? Kom dan naar een winkel bij jou in de buurt en laat je verrassen door de mogelijkheden!

Meer informatie over de vtwonen badkamer vind je op vtwonenbaden.nl. Daar lees je ook hoe je je eigen spa kunt samenstellen.

Lees verder onder de advertentie

Bron: in samenwerking met Alterna.