WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Plak aan! Inspiratie & tips voor tegelstickers in de badkamer

Wil je de badkamer een make-over geven met een klein budget? Tegelstickers in de badkamer zijn het antwoord. De stickers plak je simpelweg over de bestaande tegels in de badkamer heen. Handig voor een huurwoning of voor een cleane badkamer die een vrolijke opfrisser kan gebruiken. Waarmee moet je rekening houden bij badkamerstickers en welke voor- en nadelen kleven eraan?

tegels
Beeld gebruikt ter illustratie. Tegels zijn Kleur op de muur Setting Plaster Farrow 
& Ball, tegels Tegeldeal, wastafelmeubel custom made Marcus Staller, spiegel Retro Studio, lampen R&E Hazewindus, hand­doekenrek Ferm Living, verzorgingsproducten Ren Skincare.

Badkamertegelstickers

Tegelstickers voor de badkamer zijn simpel gezegd stickers voor op de muurtegels of vloertegels. Ze bedekken de volledige tegel. Meestal zijn de stickers vierkant, zoals de meeste traditionele badkamertegels, maar er zijn ook rechthoekige stickers te vinden. Voor iedere badkamerstijl heb je een sticker: van marmerlook tot Marrokkaanse dessins. 

Welke stickers zijn geschikt voor de badkamer?

Niet iedere sticker is geschikt voor de badkamertegel en niet iedere badkamertegel is geschikt voor een sticker. Allereerst moet de tegel een glad oppervlak hebben, zodat de sticker goed blijft zitten. Daarbij is het raadzaam om voor speciale badkamertegelstickers te kiezen. Op de print zit namelijk een beschermlaagje dat ervoor zorgt dat de tegelsticker in vochtige en warme ruimtes mooi blijft. Ook met een sopje schoonmaken kan dan geen kwaad. Tip: wrijf bij het schoonmaken van het midden naar buiten, zodat de randen niet losraken.

LEES OOK
7x badkamertegels met bijzondere vormen en afwerkingen

De voordelen

Misschien woon je in een huurwoning waar je niet zomaar grote veranderingen mag aanbrengen aan de badkamer. Tegelstickers zijn een huurdervriendelijke manier om lelijke vloer- en wandtegels te verhullen. Nog een paar voordelen van badkamertegelstickers zijn:

 1. Relatief goedkoop

Stickers voor de badkamer zijn een budgetproof oplossing. Een sticker van 10 cm x 10 cm kost gemiddeld € 1,50 per stuk. Een complete badkamerrenovatie met nieuwe tegels en voegen is een stuk duurder. Een idee van die kosten vind je in dit handige overzicht

 1. Eenvoudig in gebruik

De badkamer upgraden is een klus die je niet moet onderschatten: je moet er zo’n week voor uittrekken. Wil je nieuwe badkamertegels, dan moet je rekening houden met veel sloopwerk, breekwerk en stof. Voor een sneller resultaat kies je voor badkamertegelstickers. De stickers zijn eenvoudig in gebruik en met een beetje zorgvuldigheid zonder luchtbellen op een tegel te plakken.

 1. Eenvoudig verwijderbaar

Ben je de stickers na een tijdje toch weer zat? Of ben je toe aan een andere look in de badkamer? Er zijn speciale, verwijderbare tegelstickers verkrijgbaar die je zonder moeite weer van de tegel kunt halen.

Tegelstickers zijn een huurdervriendelijke manier om lelijke vloer- en wandtegels te

verhullen

De nadelen 

Nou kleven er ook een paar nadelen aan badkamertegelstickers:

 1. De kwaliteit

Hard schrobben, stoten of krassen op de stickers kan ervoor zorgen dat ze loskomen. Een paar extra stickers op voorraad hebben kan geen kwaad.

 1. Minder mooi

Ze zijn minder mooi dan echte tegels en als je heel goed kijkt, zie je de naden. Daarbij zien slecht geplakte stickers er rommelig uit.

 1. Niet altijd makkelijk te verwijderen

Lees je goed in of de tegelsticker makkelijk te verwijderen is, mocht dat je wens zijn. Soms heb je maar één keer de kans om de sticker goed te plakken. 

De mooiste tegelstickers voor in de badkamer

Voor iedere badkamerstijl zijn tegelstickers te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens tussen deze voorbeelden. Ook bij verschillende bouwmarkten en op de creatieve marktplaats Etsy kun je de meest unieke stickercreaties vinden.

Voorbeelden van stickerstijlen:

 • Weelderige prints en rijke kleuren voor de Marokkaanse badkamer
 • Chique marmerlook
 • Oud-Hollandse stickers in blauw en wit
 • Oranje cirkels voor een retro look.
 • Zwart-wit stickers voor een oldskool gevoel in de badkamer.
 • Terrazzo-stijl

Accent of compleet nieuwe look?

De tegelstickers kun je op verschillende manieren toepassen in de badkamer. Een paar voorbeelden:

 • Beplak de complete wand of vloer van de badkamer voor een totaal andere look
 • Breng een accent aan met een rij tegelstickers boven de wastafel. Klein gebaar, groots effect!
 • Beplak alleen de douchecabine of de zijkant van het bad.

Moois voor in de badkamer…

nog meer: badkamer inspiratie