RECEPT - Gezien in Brocante: cheesecake met blauwe bessen

In editie 4 van onze Brocante Special brengen we een bezoekje aan Wilma’s pluktuin in Stoutenburg. In het bijhorende theehuis serveert zij in de zomermaanden heerlijke, zelfgebakken taart. En onder het mom ‘sharing is caring’ deelt zij met jullie graag het recept van de cheesecake met blauwe bessen.

Zomerse zoete zonde

Cheesecake

Ingrediënten

150 gram havermoutkoekjes – 50 gram boter – 270 gram roomkaas – 80 gram suiker – 1 ei – 1 eidooier – 1 à 2 eetl. blauwe bessen jam – 150 gram blauwe bessen.

Zo maak je ‘m

Maal de koekjes fijn en laat de boter smelten. Giet daarna de boter bij de koekjes crumble en bedek hiermee de bodem van een taartvorm (18 cm doorsnee). Klop vervolgens de roomkaas, de suiker, het ei en de eidooier door elkaar en giet deze mix over de koekjesbodem. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden. Laat goed afkoelen en verdeel vervolgens eerst de jam en daarna de verse bessen over de taart. Versier eventueel met enkele (eetbare) bloemetjes.

Benieuwd naar de pluktuin van Wilma? Haal dan snel onze laatste Brocante special in huis. Bestel ‘m hier.

(Uit een productie van Coco Features – Fotografie: Lucie Beck)

 

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties