vtwonen

De zon op je bord: lekkere lentereceptjes!

In editie 2 zetten we de keuken – onze lievelingsplek in huis – haast letterlijk in het zonnetje. Met accessoires in zachtgeel en -groen, zorgen we voor een heerlijk lentegevoel. En wat mag daarbij niet ontbreken? Lekkere receptjes natuurlijk! 

Het boek: ‘The Breakfast Club’, van Ellen van Gool, staat vol met heerlijke en gezonde lekkernijen om je dag goed te beginnen. Om onze keukenstyling in editie twee compleet te maken, kozen we twee receptjes uit.

1. Pindakaasgranola van 3 ingrediëntenGranola

Dit heb je nodig:

100 g honing – 150 g pindakaas – 300 g grove havermoutvlokken – snufje zout.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de honing en pindakaas samen in een kom en zet 30 seconden in de magnetron. Roer goed door en meng de havermoutvlokken erdoor. Voeg het zout toe. Verdeel het mengsel in een dunne laag in een ovenschaal en zet in het midden van de oven. Bak 15 minuten en roer het mengsel daarna door. Zet nog 10 minuten in de oven tot de granola goudbruin is. Houd de granola wel in de gaten, zodat deze niet te bruin wordt. Laat goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.

Bereidingstijd: 30 minuten

 

2. Ricotta pancakes met citroenPancakes

Dit heb je nodig:

50 g kristalsuiker – 220 g zelfrijzende bloem – 2 eieren – 300 ml melk – 1 biologische citroen – 200 g ricotta – pannenkoekenstroop

Zo maak je het: 

Doe de suiker en bloem in een grote kom en mix goed. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en breek de eieren hierin. Doe ook de melk erbij. Meng met een garde tot alle ingrediënten goed zijn verdeeld. Niet langer, anders worden de pannenkoekjes taai. Haal wat zeste van de citroen en pers het sap uit. Doe samen met de ricotta bij het deeg en roer met een houten lepel goed door elkaar. Het is niet erg als er nog wat stukjes ricotta in het deeg zitten. Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur 2 minuten aan elke kant. Hoe kleiner de pannenkoekjes, hoe sneller ze gaar zijn. Serveer direct met je favoriete pannenkoekenstroop.

Bereidingstijd: 15 minuten

Beide recepten komen uit het boek ‘The Breakfast Club’ van Ellen van Gool, € 19,99 (Uitgeverij Lannoo of bol.com).

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties