WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo betaal jij design in je interieur

Droom je van een echte Eames of een fauteuil van Vitra? Niet getreurd, die designdroom kan écht werkelijkheid worden. Zo spaar jij in een mum van tijd het bedrag bij elkaar voor jouw eerste designstuk! (in samenwerking met Aegon)

Zorg voor overzicht

First things first: zorg voor overzicht in je geldzaken. Pas dan weet je hoeveel je maandelijks opzij kunt zetten voor die geweldige designerbank of die droomtafel die fantastisch zou staan in je nieuwe huis. Het klinkt een beetje vorige eeuw, maar het good old huishoudboekje (vooruit, misschien digitaal) is je redding. Houd een tijdje al je inkomsten en uitgaven bij, zodat je weet wat je inkomsten en uitgaven zijn. Wil je weten waar nog winst te behalen valt? Doe de Goed met Geld test.

Spaar automatisch

Zet maandelijks een vast bedrag opzij. Laat dit bedrag elke maand automatisch van je lopende rekening naar de spaarrekening overschrijven. Bijvoorbeeld één dag nadat je salaris is gestort of standaard aan het einde van de maand. Zo hoef je er niet meer aan te denken en bouw je ongemerkt een leuk bedrag op waarmee je straks een knap staaltje (Dutch) design kunt kopen.

Alle kleine beetjes helpen

Weet je van jezelf dat je niet zo’n spaarder bent? Begin dan met een klein bedrag, zoals 50 euro of 100 euro per maand. Alle kleine beetjes helpen, je doet er alleen iets langer over om je spaardoel te bereiken. Lukt het om dit een tijdje vol te houden, dan kun je het bedrag steeds meer verhogen.

Zet meevallers meteen apart

Ontvang je af en toe wat extra’s zoals vakantiegeld of een dertiende maand? Of heb je een andere financiële meevaller? Het is verleidelijk om je geld meteen uit te geven aan de nieuwste woonaccessoires of de laatste Instagramhit, maar probeer je in te houden en denk aan je doel. Straks staat die mooie bank in je woonkamer te schitteren. Zet het geld dus direct apart en wees trots op jezelf.

Besparen

Als je toch bezig bent met sparen… Kijk dan meteen waar je op kunt besparen. Je huishoudboekje (ja, gaan we weer!) kan je daar bij helpen. Neem je verzekeringen en vaste abonnementen eens onder de loep. Eén keer in de zoveel tijd overstappen van energieleverancier of zorgaanbieder helpt vaak ook. Of verkoop woonaccessoires en meubels die op zolder stof staan te happen via Instagram of Markplaats, om extra inkomsten te genereren. Liever één mooi designstuk, dan al die kleine troepjes. Ontdek welk geldtype jij bent, wat je valkuilen zijn en hoe je nóg beter met geld kunt omgaan.

Bron: in samenwerking met Aegon.

nog meer: Alles over geld