vtwonen

Van oude boerderij tot pareltje

Tijdens de open dag in de te koop staande boerderij kwamen wel dertig mensen een kijkje nemen. Ze klopten op muren, prikten in kozijnen, op zoek naar gebreken. Sandra ging in de woonkamer zitten, keek genietend rond en dacht alleen maar: hier wil ik wonen. En wij, wij willen hier ook wel wonen!

waar: Nunhem
bewoner(s): Sandra en Harald
soort huis: boerderij
trefwoorden: hout, landelijk, keuken, badkamer, wonen landelijke stijl, slaapkamer-binnenkijken

Spannende weken

“Dat ik hier erg graag wilde wonen, zei ik ook tegen de verkopers. Als je nog over de prijs wilt onderhandelen, is dat natuurlijk niet handig, maar Harald en ik waren vanaf het eerste moment verliefd op dit huis.” In gesloten enveloppen kon die avond een bod worden gedaan. Daarna volgden twee spannende weken en kregen Sandra en Harald uiteindelijk het verlossende antwoord: ze waren de nieuwe eigenaren van hun droomhuis.

Twee rechterhanden

De boerderij in het Limburgse Nunhem had jaren dienstgedaan als tweede woning. De basis van het huis was in de jaren tachtig door de vorige eigenaren goed aangepakt. De nieuwe bewoners moesten wel door de vergane glorie heenkijken om de charme van hun toekomstige woning voor ogen te krijgen. Gelukkig houden Sandra en Harald van aanpakken en heeft Harald twee rechterhanden. “Wat ik bedenk, voert Harald uit. We hebben de hele verbouwing zelf gedaan.”

Stal wordt eetkamer

Waar ooit de koeien stonden, is een heerlijke eetkamer met zithoek gemaakt. De keuken lijkt uit de pen van een designer te komen en van de halve vliering, vroeger gebruikt voor hooiopslag, is een fijne slaapkamer gemaakt. De sfeervolle woonkamer heeft aan de achterzijde een veranda annex serre gekregen. En dan hebben we de tuin nog niet genoemd. Vroeger een bosperceel, maar nu een fantastische plek met een weiland voor de dieren, een zwemvijver, diverse terrassen en speelplekken voor de twee dochters van het stel.

Brocantemarkten

Sandra vertelt dat hun vorige huis veel kleiner was. De meubelen die daar stonden, pasten hier op de veranda. “We bezochten al dikwijls brocantemarkten, maar toen we dit huis hadden gekocht, zijn we dat nog vaker gaan doen. De ene keer kwamen we thuis met oude luiken, de volgende keer met een mooie trog.” Stukje bij beetje kocht het stel het interieur bij elkaar. En soms zat daar iets tussen wat bij nader inzien toch niet zo geschikt was voor hun boerderijtje.

Winkel in huis

De overtollige interieuritems bood Sandra te koop aan in haar webwinkel. Toen dat goed begon te lopen, besloot ze een interieurwinkel aan huis te starten: ‘t Jagershuis. “Ons huis – en dan vooral de entree, de woonkamer en de serre – was als het ware de winkel. Maar het werd steeds drukker en dat viel niet te combineren met ons gezinsleven.” Harald vult aan dat het regelmatig gebeurde dat hij ’s avonds thuiskwam en de bank verkocht was. “Dan kon ik op een houten kruk televisie kijken.”

Authentieke materialen

Inmiddels woont het gezin in de voormalige koeienstal, waar een fijne eetkamer en knusse zithoek is gemaakt. Hun voormalige woonkamer is nu volledig winkel. En ze bouwen in de tuin een schitterende boerenschuur, opgetrokken uit authentieke materialen, waarin de winkel zal worden gehuisvest. Sandra en Harald hebben van de oude boerderij een echt pareltje gemaakt, waar ze zich volledig thuis voelen.

Bron: Wonen Landelijke Stijl oktober/november 2015 | Fotografie: Anneke Gambon | Tekst: Wilma Tjalsma

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties