vtwonen

Ruime villa met kasteelallure in De Duinen

Hij was verknocht aan zijn dorp in het Westland, zij hield van de gezellige drukte van hartje Den Haag. Samen begonnen ze opnieuw in een villa in De Duinen.

waar: De Duinen
bewoner(s): Marianne en Bert
soort huis: vrijstaande villa
trefwoorden: eetkamer, landelijk, keuken, wonen landelijke stijl, slaapkamer-binnenkijken

Mooi compromis

Twee grotere tegenpolen zijn nauwelijks denkbaar: de frêle Marianne die houdt van gezelligheid en snuisterijen en de stoere Bert die niet zonder rust en ruimte kan en een geboren handelaar is. De combinatie pakte goed uit bij de bouw en inrichting van de vrijstaande villa waar ze zijn gaan samenwonen. De ideale locatie vonden ze in De Duinen, een onderdeel van het omvangrijke nieuwe woongebied De Westlandse Zoom. Marianne: “We zitten hier middenin de natuur, maar nog op de grens van het Westland en Den Haag.”

Villa met rieten dak

Samen met Robert van Leent van Bouwbedrijf Van Leent en architect Richard Kool van Visie Tekenwerk is de vrijstaande villa ontworpen en gebouwd. Het uitgangspunt was een landelijk huis met een witte gevel en een rieten dak. Marianne: “Verder wilden we graag airco, een open haard en een grote serre aan de achterkant van het huis.” Een sfeervolle, grote leefkeuken, een grote badkamer en inloopkast, een kantoor, bijkeuken, garage en carport maakten het wensenlijstje compleet. Samen met Robert en Richard puzzelde het stel net zo lang totdat alles op zijn plek viel. Wie rondloopt in de woning kan nauwelijks geloven dat de bouw, inclusief interieurafwerking, nog geen zeven maanden in beslag genomen heeft.

Kasteelsfeer

De bijzondere sfeer in de woning laat zich moeilijk in een paar woorden samenvatten. Alles ziet eruit alsof het al jaren oud is en een hele geschiedenis met zich meedraagt. Marianne: “Voor dit huis hebben we samen stad en land afgereden op zoek naar spullen die al eerder een functie hebben gehad.” De liefde voor oude meubelen en accessoires is buiten al zichtbaar: voor het huis staan een paar verweerde bankjes en er liggen een paar oude, houten bootjes. “Alsof ze zo uit zee zijn aangespoeld.” Een zeer belangrijke sfeerbepaler in het interieur is de bijzondere wanddecoratie. Marianne: “Drie kunstenaars zijn hier vijf weken lang zes dagen per week mee bezig geweest. Zij hebben alles laag per laag gerealiseerd. Alles is uniek en ziet er heel erg doorleefd uit, als in een kasteelruïne.” Bert heeft berekend dat ze samen een kleine 3000 kilometer hebben gereden om alles voor het interieur uit te zoeken. Hij hield daarbij de prijs in de gaten, terwijl Marianne op gevoel alle spullen uitzocht. Bert: “Alle aankopen gingen tot de verhuizing in de opslag. Marianne koos vrijwel alles op gevoel, zonder plattegronden. Het is een mirakel dat alles paste.”

Bron: Wonen Landelijke Stijl oktober/november 2015 | Fotografie: Tessa Francesca | Tekst: Yolande Schuur

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties