vtwonen

Huis met werkplaats nabij Etten-Leur

In hun vorige interieur bleef Inge maar schuiven en was het nooit naar haar zin. Tot ze de wereld van woonblogs ontdekte. Bij het zien van de sobere interieurs ging een wereld voor haar open. Een wereld die ze elke dag probeert toe te passen op hun stijlvolle huis met werkplaats.

waar: Etten-Leur
bewoner(s): Inge en José
soort bouw: Nieuwbouwwoning

Werkplaats inbegrepen

Dertien jaar geleden kochten Inge en haar man José een bouwkavel aan de rand van Etten-Leur. Op deze kavel kon het gezin wonen en werken combineren want er was voldoende ruimte om ook een werkplaats voor José, meubelmaker in hart en nieren, te bouwen. “Het was een kans die we met beide handen hebben aangegrepen.”

Nooit echt blij

Na de bouw die zo’n twee jaar in beslag nam, verhuisde het volledige interieur mee: een landelijke stijl met veel witte accenten. Lichte muren, witte meubelen, glazen accessoires en hier en daar een eikenhouten item. “In ons vorige huis was ik altijd aan het schuiven”, aldus Inge. “Ook hier weer, ik was nooit echt blij. Tot ik terechtkwam op de woonblog van Lia van Schaik.”

Stijlverandering

Er ging een wereld open voor Inge en ze ging op zoek naar nog meer blogs met soortgelijke interieurs. “Stuk voor stuk prachtige huizen. Ik ben in ons eigen huis meteen aan de slag gegaan.” De stijlverandering gebeurde echter niet in één keer. Het begon met accessoires. De glazen schalen, vazen en potten maakten plaats voor stoere houten schalen, oude kandelaars en robuuste items en wat kleine meubelen.

Krijtverf en nieuwe items

Twee jaar geleden hebben Inge en José de wanden van hun huis behandeld met krijtverf. “Mijn nieuwe interieuritems kwamen niet tot hun recht bij de witte muren. En daarna volgde de rest van ons interieur. Ik heb vier keer op de rommelmarkt gestaan en had toen alle oude meubelen en accessoires verkocht. Met de opbrengst kocht ik weer nieuwe dingen.” Ze had ook enorm veel geluk heeft met haar handige echtgenoot. Hij ontwierp en maakte de keuken, de kasten in de woonkamer, sidetables, de kloostertafel, de luiken en de prachtige klapdeuren die de woonkamer en de serre van elkaar scheiden.

Woonbloginspiratie

Inmiddels weet onze gastvrouw alle mooie woonadressen in het land te vinden. Ze koopt regelmatig online maar rijdt net zo makkelijk vele kilometers voor een nieuw object voor haar interieur. “Schuiven doe ik niet meer, wel verander ik de accessoires. Dan ziet het er met een paar aanpassingen weer als nieuw uit. Ik doe ook nog altijd ideeën op op woonblogs. En inmiddels heb ik ook mijn eigen woonblog, waarmee ik anderen weer hoop te inspireren.”

 Bron: Wonen Landelijke Stijl oktober/november 2015 | Fotografie: Anneke Gambon | Tekst: Wilma Tjalsma

Vorige artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties