vtwonen

Gerenoveerde hoekwoning in Nijkerk

De hoekwoning die Henriette en Peter vijftien jaar geleden kochten, moest dringend opgeknapt worden. Gelukkig zag Peter dat er iets moois van te maken viel. Iets wat honderd procent gelukt is.

waar: Nijkerk
bewoner(s): Henriette en Peter
soort huis: hoekwoning
soort bouw: bestaande bouw
trefwoorden: eetkamer, landelijk, woonkamer, keuken, wonen landelijke stijl

Grondige renovatie

Henriette en Peter vielen destijds vooral voor de grootte van de hoekwoning, de omgeving en de mooie laan met veel bomen. Maar van het huis is werkelijk iedere steen beroerd. Want na de aankoop vijftien jaar geleden, verdween al het lelijks en werd het pand helemaal gestuukt. Er kwam een nieuwe keuken en een toog richting de keuken. De ramen werden vervangen door openslaande deuren, er werd een grote dakkapel op zolder geplaatst en alles werd grondig in de verf gezet. Henriette woont samen met haar man en twee dochters in een straat met identieke woningen. En de verrassing die ons wacht achter hun voordeur is groot. Een sfeervolle woning met een sober-chique stijl. Een stijl die goed past in dit jarenzeventighuis.

Nieuwe stijl

De mahoniehouten meubelen, laminaatvloer en crèmekleurige keuken die het stel vijftien jaar geleden kocht, hebben inmiddels plaatsgemaakt voor een ander interieur. Het begon zes jaar geleden met een nieuwe keuken. Niet dat het crèmekleurige exemplaar niet meer voldeed, maar de bewoners waren toe aan een nieuwe stijl. Henriette: “Ik ben al jaren een grote fan van De Stamkamer in Lienden. Daar kom ik regelmatig en deze keuken is geïnspireerd op een exemplaar dat ik daar zag.” De sfeer van de keuken is doorgevoerd in de woonkamer. Deze is absoluut niet standaard, dankzij de openslaande deuren aan de achterzijde, de inbouwkast die Peter ontwierp voor de televisie en accessoires en uiteraard dankzij de sobere kleuren en de stoere en natuurlijke materialen. De voorkant van de kamer is het zitgedeelte, achterin staat de eethoek. De open haard die in het midden van de ruimte is gepositioneerd is gemaakt door de vader van Henriette, die aannemer was.

Oude familiestukken

De slaapkamer van Henriette en Peter bestaat voornamelijk uit lichte tinten. Het bed en het bedtextiel zijn nieuw, terwijl de rest voornamelijk oude familiestukken zijn. De badkamer is dan weer uitgevoerd in een klassieke stijl. Het antieke bad op leeuwenpootjes stond ooit als drinkbak in een weiland. “De boer van wie we hem kochten, vroeg wat we ermee gingen doen. Toen ik vertelde dat we er in gingen baden, verklaarde hij ons voor gek!”

Bron: Wonen Landelijke Stijl oktober/november 2015 | Fotografie: Anneke Gambon | Tekst: Wilma Tjalsma

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties